Hejdå Polen! Hej Di Leva och Brynäs och brinnande halmgetter.

Jepp, nu var man här igen!
Lotsen var ombord halv sex och runt sex var vi på väg ut ur hamn. Eller hamn och hamn, snarare den kaj 200m från land som vi låg vid. Nu är vi som ni nog räknat ut inte på väg till Libyen utan till Gävle.
Får förklara varför jag just nämnde Libyen. Det var så att Anton som inte har så bra koll på saker och ting frågade Håkan (kocken) var nästa anhalt var efter Gdynia. Som alltid drog han till med nått som var långt ifrån själva sanningen. Så klart så gick Anton blint på det och när han la fram ett påstående om att Libyen nog var nästa anhalt fick John ett skratt anfall. Asså killen går på precis allt.

Så, Gävle...
Finns det mer i Gävle än det jag nämnde i rubriken. Tror fan inte de. Antagligen finns det också rätt mycket eldningsolja som göteborgarna vill lägga vantarna på, eftersom det är det vi ska lasta där.

Men men, hur har då min dag varit.
Jo tack, halv dag är alltid välförtjänt en lördag. Jobbade dvs åtta till tolv. Började dagen med en stadig frukost bestående av yogurt med müsli sen en crêpes med ost och skinka. Ingen dålig frukost det nej. All heder åt Håkan som fixar allt.
Gick sen ner i maskin med John. Det vi höll på med igår, dvs överflödsventilen till STB ME-turbon sattes fast för att John skulle kunna se hur han ska svetsa ihop delen som ska kopplas ihop med avgasröret. Gick mycket smidigt.
Tror dock inte att arbetsmiljöverket hade tyckt om våran arbetsposition vid detta arbete. Satt liksom på en ännu rätt varm motor, dålig ergonomi och till råga på allt, drygt 3m ner på ena sidan.
Men jag skriver ju detta nu så jag dog inte iaf.
Medans John satt och tänkte under turbon fick jag i uppdrag av Marks att putsa av det övre serviceluckorna på båda ME. Så de blev att hämta Seaclean Plus i en hink och sen putsa av med en trasa. Fick senare råd att hälla i lite vatten också eftersom det luktar rätt starkt och ännu mer när maskin är igång och blir varm.

Lunchen bestod av hamburgare och typ de godaste pommes jag någonsin ätit, var dock jävligt hungrig, men gott var de. Efter lunch påbörjades operation slappning. Sen har vi inte gjort så mycket mer.
Hjälpte Håkan en stund på Dead Space. Han kom inte vidare och förstod inte hur han skulle göra. Gamer som man är tog jag mig lite tid att försöka lista ut det. Var inte så jävla svårt, men fan inte det lättaste att räkna ut.
Sen fortsatte det med att han inte hade kommit vidare i nya Bond-spelet så där fick jag hjälpa osså. Var nått slags mini-game i ett larmsystem som man var tvungen att klara för att komma vidare. Löste det osså.
Håkan lånade ut en av sina externa HDDs med musik efter det, så nu har jag utökat min samling med lite Aerosmith osv.

Nu sitter ja här och lyssnar på Vindarna viskar mitt namn med Hammerfall. Mycket synd att Pontare är med och sjunger i studioversionen. För han och Joakim Cans funkar väldigt bra ihop. Jaja, nu vet ni att jag tycker de.

Imorn blir en slapp dag osså. Anländer till Gävle nån gång imorn kväll. Imorn klockan tio ska jag och John gå säkerhetsrond nere i maskin. Vi orkade inte ta de idag, eftersom vi redan gått ner i slapp-mode när Marks kom och berättade om de:P

Jo, det var väl allt.

Untill next time....
Naj orkar fan inte.
G'nite :D

Vem fan bygger en kaj som man inte kan gå i land på? Jo, polaker!

"En ny dag gryr, en tunna töms, och här står jag och skäms på Packhusplan"
- Smaklösa

Pratade med John om Smaklösa idag. Han började snacka om att han raggade brudar i varje hamn över internet.
Han vill uppnå den gamla drömmen om en flicka i varje hamn. Så klart så var jag då tvungen att dra Smaklösa dikten om de.

"En flicka i varje hamn,
en på Broa,
och en på Pressbyrån i Fårösund"

Det är inte lika kul att dra nått sånt för en oinvigd.
Men men, han förstod iaf det roliga i de. För ni andra oinvigda som läser denna blogg kan jag berätta att Broa är färjelägret på Fårö och Fårösund är på Gotlands fastland där man tar färjan ifrån.
De va de.

Så, hur han nu min dag varit?
Den har väl varit bra svarar jag då.
Började dagen med frukost såklart, sen bar det iväg ner i maskin. Jag och Danne fick uppdraget att fortsätta städa maskin. Vi svabbade runt ME och hjälpkärrorna. Gick väl sådär. Men men, det var godkänt av Marks iaf.
Sen blev det mer städande i separatorrummet. Olja osv skulle tvättas bort från rör mm.
Lunchen serverades. Sen blev det lite mer städning och annat pyssel.
Efter kl 3-fikat fick jag nog ett riktigt idiotjobb, eller som John så snyggt sa de:
"Se det som terapi..."
Får väl förklara vad jag egentligen gjorde. Jo, en elektrisk vinch med kedja låg på golvet vid STB ME.
Den var nerplockad och sönderskruvad. John ville att kedjan skulle vinchas ut för hand. Ok, tänkte jag! Det är väl en lätt match. Tji fick jag. Med en spärrnyckel i handen så började jag för hand vincha ur kedjan. Åt rätt håll så klart, dvs där kedjan var som kortast. En halv envighet senare var kedjehelvetet ur.
Jag hade ju trott att vinchen skulle gå snabbt. Helvete heller, den var sjukt nerväxlad och ett varv med spärrnyckel motsvarade att 5mm kedja vinchades...
Men men, samtidigt hade jag uppdraget att hålla koll på pumpen som pumpade upp vatten mellan skotten under PS ME. Efter att kedjan var ur kollade jag pumpen. Den hade sugit upp det mesta vilket var helt ok för då får Spillevink hoppa ner där imorn och ösa med skopa^^
Efter att PS ME hade pumpats skulle samma sak göras på STB ME med klockan visade 20 i fem och det blev dags att plocka ihop istället.

Får ta att nämna att anledningen till att det har varit så mycket städande nu är för att båten just varit på varv där gubbarna från Wärtsilä inte verkar veta vad renlighet är och dels för att allt ska skina på en kemtanker. Skulle en vettinginspektion ske så är man körd om det finns lite olja här och där.

Runt tre hade vi lagt till i Gdynia vid kajen mitt ute i vattnet utan möjlighet att träda iland:P Fuck^^
Så efter middan så hade ME svalnat så vi kunde utföra ett jobb där. En överflödesventil för turbon skulle sättas dit. Ja, vi har kört utan den i ett par dagar nu, men vi har inte dött än.

Egentligen var det John och Lee som skulle göra det, men jag frågade om jag fick va med och de fick jag.
Vi satte dit de flesta delarna, eller vi och vi, John och Karate-Lee, jag fick mest agera hjälp och springpojke till verkstan. Runt åtta slutade vi, med det mesta gjort. Den sista delen ska svetsas och efter som man inte får lov att utföra hot work i hamn så kunde vi inte göra mer. John ska ta måtten imorn så han vet hur han ska svetsa när han väl får.

Jo, de var väl den dan.
Resten av kvällen har spenderats med lite Doobidoo, tjöt med John och Kockis och ett ihärdigt försök att försöka få Anton att gå ut från min hytt. Stör mig lite på han att han ska va så på.
T.ex. kocken var inne med lite gamla PCGAMER som jag kunde få läsa, schyst av han. Men såklart skulle Anton sitta och läsa dom brevid mig samtidigt som jag satt och skrev början på detta inlägg. Inte ens när jag gick in i min koj för att ringa Amanda gick han ifrån, utan stod utanför och väntade....
Argh, sen så brukar man ju ta det som att nån vill vara för sig själv när man inte svarar på frågor för att man har pluggarna i öronen och poppar musik för sig själv:P
han gick iaf till slut efter jag sa till han. Tackar gud för de:D

Jo, det var allt för den här gången. Och nu kommer jag fanimej inte säga att det "kanske" kommer ett inlägg till ikväll för det gör de 100% säkert inte. Inte för att jag tänkt tanken andra kvällar:P

Like always, until next time.
Küsse und Umarmungen und eine Prise in den Hintern:D

In the middle of nowhere, eller nej, orkar bara inte kolla positionen på bryggan!

Så, då var man här igen.
Är på bättre humör nu iaf. Sloppen va öppen förut så jag var och köpte på mig lite gott gott och nyttigheter.
En platta Loka Citron, en chokladkaka, en flaska shampoo blev de. Mycket nice. Billigt är de osså.
Så nu sitter jag här och sippar på min Loka och lyssnar på HIM. Borde nog duscha och byta min t-shirt som numera har vita kristallina ränder. Kan möjligtvis vara svett, men chansen finns ju att det är kokain:P
Ehe, nej, jag ska vara lite seriös.
Dagen har pinat på väldigt fort.
Lotsen kom ombord kl 01.20 så när jag vaknade kl 7 var vi på väg mot Gdynia.
Gick upp på bryggan och satt i "kaptensstolen" innan frukost. Mycket, mycket nice att sitta och titta på andra fartyg runt omkring samtidigt som solen stiger. Filipinske Romeo sprang runt på bryggan samtidigt, men verkade inte lika fascinerad av utsikten. Antar att skönheten försvinner när man jobbat på havet i ett antal år.
Men men, halv sju så var de som alltid frukost. Den införtärdes och sen började jobbet.
Jag och John fixade nån slags fästanordning för mätutrustning till turbon. Samtidigt försökte Daniel( aka. spillevinken, Daniela, elevjävel (mest på skoj^^)) att fästa en annan slags fästanordning på ett rör med rörklämmor. Slutade dock med att han fick använda stripes. Efter detta bar jag och John ner två "tomma" tunnor i förliga delen av pipe trunken. Visade sig sen att den ena tunnan som faktiskt hade lite innehåll skulle tillbaka.
Sen blev det lite städning i verkstaden, verktyg och liknande som skulle plockas upp.
Efter kl 10-kaffet så skulle tanktoppen i separatorrummet rengöras. Aluminumplattorna som låg över skruvades loss och las på sida. Sen sprayade vi med Seaclean Plus, som mycket effektivt löste upp all olja som samlats därunder. En jäkla massa spolning följde och runt lunch bedömde John att vi var färdiga.
Lunch förtärdes. Kockis bjöd idag på bland annat, wait for it, ris... Vem kunde tänka sig det. Till de två bitar lax, sallad och vitlössås. Det var iaf vad jag åt. Fanns nån gryta osså, men laxen såg mer inbjudande ut.
Efter lunch var det tillbaka till sepatarorrummet där nu aluminiumplattorna som nu låg på plats igen skulle tvättas av. John tyckte att vi skulle använda Discclean som visst ska fräta bort både det ena och det andra, men icke sa Nicke. Vi blev tillrättavisade av Lee som bad mig hämta en dunk med Metalbrite istället.
Sagt och gjort, Metalbrite skrubbades in på och efter tre minuter kunde man skönja en fin aluminiumplåt under.
Det som föjde var att liknande alu-plåt runt båda ME också skulle rengöras. Så jag och Danne traskade ner med hink, skurkvast och dunken med Metalbrite.
Allt detta tog en stund, runt 20 över fyra var vi klara med skurandet. Vi fick då uppdraget att hämta tillbaka tunnan jag skrev om tidigare och ta med oss två till som verkligen var tomma.
Kom tillbaka in runt kvart i fem. Tjötade lite med John i verkstaden, sen bar de av ut till omklädningsrummet för att klä om och sen äta mat.
Middan bestod av ärtsoppa och pannkakor. Mumsfilibaba :D
Sen öppnade kapten sloppen och det jag skrev i början inhandlades. Eftersom jag får lön så behöver jag inte betala cash utan mina inköp dras på den.

Jepp, det var den dagen de. Snart slutar nog John och så blir de väl lite gaming och tjöt.

@ Lovisa, de blir lite svårt att ladda upp bilder. Internet här är så förfärligt jävla segt, ska ladda upp nått iaf. Ska leta upp ett internetcafé när jag kommer i land. Då blir det nog lite bilder.

@ Amanda, man kan t.o.m. äta ris till ärtsoppa. Det bevisade Lee idag xD Knäppa filipiner:P Och det är inte bara en knäpp gymnasie-elev, det är två. Och dom avlöser varandra var fjärde vecka:P Hur ska ja stå ut!?!?! xD
Du får ta och krya på dig nu :D

Säger som alltid, om jag nu skulle få en riktigt tråkig stund över så skriver jag säkert nått mer.

But untill then children, kisses and hugs and a pinch in the butt^^
Morgan, out!

En ny dag, en ny hamn, eller hur va de nu?

Tjillevipp!
Nu sitter ja här igen. Blev inget mer inlägg igår pga. av att vi lättade ankare och gick in för att lasta, sen satt ja och tjötade med motorman John i nån timme.

Jaja, nu är iaf första dagen avklarad. Började dagen med en stadig frukost. Sen bar det iväg ut på däck.
De skulle bunkras HFO. Får dock tillägga att de inte är lätt att veta vad man ska göra när man får olika instruktioner från tre personer, varav man verkligen bara förstår en av dom. Slutade iaf efter många om och men att jag fick stå vakt under bunkring. Kul var de väl inte, stod mest bara och frös...
Sen skulle jag ju såklart sköta radion osså. Inte lätt när man gör de för första gången. Som tur va fick jag hjälp av Lito. Var dock lite roligt när jag blev anropad från Maskin av Lee (aka. Karate Lee^^). Jag var för seg på att svara på hans fråga, så när jag väl svarade så var han redan på väg upp. För att själv kolla.
Jag skulle kolla trycket på manifoldet och meddela Maskin. Inte lätt när man inte vet hur.
Men men, klockan blev lunch och kockis hade tillagat nå fisk och nån sås med potatis till. Jag åt dock med ris.

Apråpå ris, kan man äta ris till frukost, lunch och middag? Svaret är ja, iaf enligt våra filipinare:P
Visst kan de vara gott nån gång ibland, men jämt, nej tack.

Jo, back on topic:P
Efter lunch bar de iväg ner i maskin och separatorrummet. Jag skulle hjälpa Lee att byta två duplex-filter, dvs fyra enkla filter. Det gick smidigt tyckte jag. Lee kan jäkligt mycket och förklarade bra, fast på knaglig engelska.
Men men, efter vi bytt två stycken utan problem, så kommer en av gymnasie-eleverna ner och säger att han ska va där med. Ok, tänker ja. Kan väl inte va så farligt. Men seriöst, kan inte med grabben. Han skulle fram och pilla på allt Lee gjorde. Visst ska man visa framfötterna, men inte så mycket. De var droppen när han föröskte sig på att, utan Lees tillsägning att rengöra ett filter, MED VATTEN?
Sen när i helvete rengör man bränslefilter med vatten, speciellt när bränslet är HFO.
Tillråga på det så skvätte det en jävla massa olja runt diskbänken vi jobbade vid. Som såklart vi båda fick hjälpa till med att tvätta bort. Argh, jobbigt folk finns de.

Klockan slog till slut fem, och de var dags att sluta för dagen och käka.
Stekt potatis, nått kött (fläskfilé?), svampsås och nån röra med haricoverts och bacon. Sen lite efterrätt med Snickerstårta på de. Satt inte fel direkt:D

Resten av kvällen har tillbringats med ett trevligt samtal med Lovisa, välbehövlig dusch och bloggskrivande. Ska nog hitta på nått med John nu. Funderar på att spela StarCraft <3

Jo, de va väl den dan.
Säger som igår att det kanske kommer nått inlägg till ikväll, om jag får jävligt tråkigt dvs:P

But untill then, puss och kram och nyp i stjärten!
Morgan, out!

Bit Okland, mitt hem i nån månad.

Jo, jag, Morgan Johansson har skaffat en blogg. Hur kunde jag sjunka så lågt?
Det vet jag egentligen inte själv, men mycket beror på att de var jobbigt att skriva långa PM på Facebook:P

Jo, så nu sitter ja här. Klockan närmar sig 19.00 och snart kommer lotsen ombord för att ta in oss i Brofjorden.    Där ska de lastas bensin eller diesel av nån sort för att sedan avgå mot Gdynia i Polen.

Skulle kanska nämna att:
Ja, jag har mönstrat på nu. Befinner mig, som ni bör förstå vid de här laget, på Tarbit Shippings M/T Bit Okland. Vi är för tillfälet ankrade i Brofjorden. I väntan på att få gå in och lasta.

Har före detta spenderat två nätter i Göteborg på ett billigt hotell, vid namn Hotell Allén, inte alls så dåligt enligt mig.
400kr/natten och då ingick riktigt schysst frukost:D
Träffade Jimmie, Johan och Anton igår. Jag och Jimmie drev först runt på stan i väntan på att Johan skulle sluta plugget. Sen när han mötte upp oss drog vi hem till han och käkade, sen drog vi till en irlänsk pub, vid namn The Dubliner. Där sänktes två mycket goda Guniess, väl behövligt efter en dag i Göteborg:D
Sen imorse då, drag jag mig upp, duschade, käkade frukost, såg tv, sen packade jag ihop allt och drog ner till järnvägsstationen för att möta upp en annan praktikant som skulle med samtidigt.
Två timmar senare med buss blev vi hämtade med MOB-båt i Lysekil och körda till Bit Okland.
Väl på fartyget fick vi, jag och Anton som den andre heter, en säkerhetsgenomgång av filipinska Romeo (:P)
Inte så mycket som man redan visste. Måste dock säga att det är sjukt lite plats i en Free fall-livbåt :O
Sen blev vi utfodrade, pommes med kebab. Inte så jättemycket att hurra för, men bättre än inget om man inte ätit sen frukost.

Men nu tror ja vi lättar ankar. Ska springa upp på bryggan och kolla.
Blir nog kanske ett inlägg till ikväll innan ja sover.

Untill then, puss och kram och nyp i stjärten.
Morgan, out!



Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0