Over the waves and far away!

Fick bli en Gary Moore inspirerat rubrik idag, fast jag tycker Nightwishs version är snäppet bättre.
Vet inte hur jag ska beskriva det, men det är inte ofta en cover faktiskt låter som orginalet.
Nightwish har inte förstört låten som annars händer med covers, allt är det samma bara snäppet vassare.
Det är svårt att förklara. Visst det finns många covers som låter bra och som jag gillar, men då är det oftast rätt mycket ändrat.

Baaah, jag bara yrar. Ni kanske förstår. Vad jag däremot tycker är att Annette Olzon inte är så jävla bra. Opral symfonisk speedmetal utan en operasångerska är ju inte opralt. Visst, hon sjunger ok, men ingen Tarja direkt.
Anledningen till att jag fejkciterar Gary Moore och Nightwish är för att jag nyss tankade över allt Nightwish som matros Martin hade på sin externa hårddisk. Kan inte förstå att jag en gång i tiden faktiskt hatade Nightwish och faktiskt raderade allt jag hade av dom. Slipknot likaså.
Det är konstigt vad man får för sig, Slipknot är ju numera ett av mina absoluta favoritband och Nightwish är helt ok.
Hatar dock ännu dansband och schlager med viss modifikation. För jag är ju en allätare, lyssnar på allt som jag tycker är bra vad de nu än må vara.

Jaja, nog om musik.

Gjorde en rolig upptäckt idag. Det är visst bara tre stycken som läser min blogg. Eller som har guts nog att erkänna det genom att kommentera. Eller, jag vet ju ett par till så klart.
Konstigt att när man ber snällt folk att kommentera vilka dom är så är det bara tre stycken som är snälla nog att göra det. Statistiken säger att jag hade 18 unika visningar igår, och lika många idag än så länge!
Vilka är ni? Visa er? Snälla:D

Ska inte klaga, det är iaf nån som visar intresse för den tiden jag ändå lägger ner på att skriva här. Lite mer uppmuntring skadar dock inte. För då kanske jag laddar upp bilder här osså. De ni.
Bitoklandmofo exklusivt:D Apråpå det så har jag tagit lite bilder idag, ska fårga Håkan imorn om man kan få låna hans dator lite för att ladda upp lite bilder. Ska ta lite bilder i maskin då osså, och några från bryggan över däck. Det blir nog bra ska ni se.

Jaja, liten summering antar jag att ni sitter och väntar på. Jag ska inte göra er ledsna.

Vaknade upp väldigt utvilad imorse. Kan ha varit för att jag slockande på soffan efter nio igår och vaknade sen efter tio då jag drog mig in till sängen. Skönt att vakna verkligen utvilad utan att va rädd över att stänga av larmet och sen somna om. Inte ok. Har inte kommit försent än, det kan jag försäkra er om.
Back on topic. Efter frukost så blev det ner i maskin i vanlig ordning.
Dagens första uppgift blev att gå och fylla på olja i gravity tanken (svenska?) till bogpropellern. Ingen big deal. Har varit nere i backen tidigare. Bara och slå på fläktarna och klampa ner.
Hällde i så mycket olja jag trodde det skulle va och gick tillbaka. Fick dock veta när jag kom tillbaka att jag skulle fyllt i allt som var i dunken. Inte bara upp till den märkningen jag trodde.
Var bara och hämta dunken igen och traska föröver och ner.

Har blivit mycket dötid idag, fast dagen har gått rätt fort iaf. Rene har gjort diverse beställningar på nya verktyg och material idag. Det för oss vidare till dagens höjdpunkt:

Morgan Besserwisser vs. Philippino

Det var så att jag använde den sista oljan av den vi hade till bogpropellern. Rene skulle då beställa mer. Lee visste dock att det kanske stod ett fat med den oljan som skulle användas. Kan tillägga att den heter Mobilgear 600 XP 68, det är rätt väsentligt för historian att ni vet det nämligen.
Så, jag ringde upp till bryggan och meddelade att jag skulle gå ner i pipetrunken och se efter oljan. Det var inga problem så länge fläktarna var igång. So down I went.
I förliga delen av pipetrunken så förvarar vi tomma fat och en del fulla. Lee hade rätt om att det fanns en tunna där med 600 XP 68. Det var också det enda jag tog notis av när jag var där nere.
Så jag gick tillbaka ner i kontrollrummet och sa som det var att det fanns ett fat där med 600 XP 68.
Vad tror ni Rene och Lee säger?
"-Was it Mobilgear or Mobilgard?"
Jag förklarar för dom att jag inte tog notis av om det var gear eller gard.
För vilket företag är så dumt att dom ger två olika oljor samma namn.
Försökte övertala filippinarna att det omöjligt kunde vara Mobilgard.
Allt utan framgång. Fick traska tillbaka för att verkligen kolla vad som verkligen var rätt.
Vad tror ni?
Jo, jag hade så klart rätt. Kom sen fram att det var Andrej och chief Pelle som legat bakom allt.
Dom hade i sina papper blandat ihop gard och gear och skrivit Mobilgard 600 XP 68.
Jag hade rätt iaf, muahahah!

Lunch bestående av falukorv och potatismos med bostongurka, rostad lök, ketchup och senap intogs med vällust runt 12-snåret. Fan va gott med husman ibland.

Vände och gick ner i maskin igen. Rene håll på att svetsa ihop fästanordningen/benen till elmotorn vi skulle parkera i ett litet rum/utrymningsväg i verkstan. Jag stod och såg på och försökte lära mig något.
Tror fan att farsgubben ligger i lä här asså. Rene är grym på att svetsa. Fogarna blir skitsnygga och bra.
Han ville att jag skulle ta över och göra en fog, men jag avböjde. Vill gärna försöka mig på nått skräp först.
Anyhow, när benen monterats på motorn så drog uppdrag "svetsa fast lyftanordningar i taket".
Rene hade tillverkat två hållare med skärbrännaren. Kanske berättade det igår:P
Iaf, dom blev svetsade fast i taket och uppdrag lyfta skiten kunde påbörjas efter kaffe.

Så, efter nyvunna krafter i form av koffein så påbörjade vi lyftet.
Den 410kg tunga pjäsen skulle in genom en smal dörr och sen in i ett hörn.
Två kedjeblock sattes fast i taken, ett i en av Renes egentillverkade hängare inne i rummet och en i verkstan. Så när kedjeblocken båda var fast i motorn så kunde vi lyfta den och föra den in genom dörren.
Visar en bild imorn.
Sen flyttades den på samma sätt till hörnet i rummet, men då med ett av kedjeblocken i den andra anordningen som Rene svetsat fast i taket.
När den väl var på plats så skulle den svetsas fast i golvet. Jag fick då stå eldvakt med brandsläckaren i högsta hugg. Inte för att det hände nått, men ändå.

Sen var dagen slut. Rene hade förutspått att vi skulle vara klara till middag, och det var vi. Vilken grej.
Imorn återstår lite mer svetsning enligt Rene sen ska jag måla om det som är nysvetsat, samt göra stenciler för SWL (Safe working load) för det nya lyftpunkterna.

Kvällen har i vanlig ordning spenderats på sofflocket. Fick tillslut en rätt lång pratstund med Josefine. Det är då alltid knöligt för henne att få tag på mig och vice versa. Var en vecka sen vi sa att vi skulle höras av:P Det är allt lite lustigt. Fick iaf prata med henne i en dryg timme förut. Lite smått tråkigt att när man själv har varit borta i två månader så ska hon åka iväg och vara borta i ett halvår. Inte ok.
Får väl hoppa på nästa praktikbåt nånstans i Asien där hon förhoppningsvis kommer hålla till:D

Jaja, det börjar bli dags för sängen. Ska försöka dra mig upp imorgon för att se den nya julkalendern. Har hört att den ska va skit.
"-Det var bättre på den gamla goda tiden!"

Jaja, nu ska ja inte skriva mer. Måste spara lite ord till imorn osså.
Morgan, out!

P.S

Josefine är bäst:D


Bornholm siktat, eller såg de på radarn iaf!

Jepp, en timme kvar tills man då kanske får lite mobiltäckning igen! Wiihoo!
Pratade med Amanda i telefon förut, typ precis när vi gick ut ur täckningsområdet:P
Darn, säger jag! Får se om jag får den bornholmska mobiltäckningen Marlo upplyste mig om.

Har suttit och funderat lite över hur många som läser min blogg.
Läser ni den reguljärt eller bara nått inlägg då och då (ni vet inte va ni missar)?
Har koll på kanske sex sju stycken som jag vet läser den, men vilka är ni andra?
Ni får gärna lämna en kommentar så jag vet vem som läser om mig. Hade varit omtyckt!
Känner nu när jag skriver detta att det ökända internetfenomenet smyger sig på. E-Penis!
Ni som kanske inte har varit i kontakt med det tidigare (inte internetporr då) så kan jag förklara vad det går ut på. I det riktiga livet så finns såklart detta fenomen osså, men oftast då i mer fysisk form.
Allt handlar om störst, bäst och mest. Kukmätartävling tror jag det oftast kallas. Inte den formen från lågstadiegympan när de coola killarna stod i duschen och mätte vem som hade störst, utan den som har fetast bil, mest pengar och bäst jobb. Ofta associerat med mindrevärdskomplex, men det ska jag inte gå in på mer.
E-penis är en cybervariant på detta. Man vill ha den fetaste rustningen i WoW, flest vänner på Facebook och samt vara den största inläggshoran på favoritforumet. Sånt får e-penisen att växa. Inte för att så många bryr sig om de, men jag tror alla känt det nån gång.
Lite så jag känner nu, vill ju få fler folk att vilja läsa min blogg och då gärna kommentera också.
Men det känns inte bra att pracka folk på att läsa bloggen. Vad vet jag, den kanske är jättetråkig och inte alls så bra som jag fått för mig att den är.
I min värld så betyder bra blogg = många läsare, men jag kanske har fel?
Kanske skriver jag alldeles för mycket, har faktiskt hört folk klaga lite om de. Men va fan, gör bättre själva då. Jag skriver ju iaf nått, varje dag (med ett par få undantag).

Naj nu ska jag sluta ranta om detta, vill ju bara ha mer folk som läser min blogg.
Den läggs ju upp på Facebook varje dag så i princip borde ju minst ett par hundra se att den finns iaf.
Det är lite mer än medeltalet på tolv unika läsningar och runt 20 visningar.

Naj, ska summera dagen för lilla skara som faktiskt läser min blogg.
Satt uppe till runt två igår så jag sov "länge" idag, drog mig upp runt halv tio för att duscha och äta frukost. Låg sen på soffan och såg på tv för att sedan dra mig upp på hytten och kolla på film istället.
Såg Green Street Hooligans. Riktigt bra film må jag säga. Elijah Wood brukar inte spela så bra, men han var helt ok. Visste inte att han kunde spela bad-ass. Mycket sevärd film i vilket fall som helst.
Tänker inte skriva nån recension eller handling, de kan ni kolla på IMDB istället.
Efter lunchen så spelade jag lite Forza. Har bara kommit några procent men har redan fårr många fina bilar. Man blir ju påkastad en massa bilar bara. Har inte köpt många själv direkt:P
Vad har ja gjort resten av dagen då?
Typ inte mycket, har tagit det lugnt som man bör göra en söndag.

Var just uppe på bryggan. Först i hopp om att täckningen skulle vara bättre högre upp. Det var den inte.
Satt då och pratade med Stephen och Marlo om allt mellan himmel och jord.

Och nu sitter jag här. Min chokladkaka tog just slut. Tur att jag har en Schweizernöt kvar i kylen^^
Blev ett lite kortare inlägg idag, men men!
Ska skriva ett längre imorn, då det förhoppningsvis hänt lite mer.

Morgan, out!

P.S
Glöm inte att kommentera nu!

KJCB-reunion i Norrköping, verkligen udda utan alkohol och gitarrer!

För er som inte vet så har jag varit här i över en månad nu. Känns verkligen inte som de!
En udda känsla, dagarna bara flyter iväg. Tempus fugit, tiden flyr.
Känns som om man kom hit för en vecka sen. Kan inte förstå att jag sovit i samma säng så många dagar i rad, tagit på mig samma overall och ätit i samma mäss i över trettio dagar på raken.
Var har tiden tagit vägen?
Det som får en att tänka till är hur många blogginlägg det har blivit. 32 enligt räknaren kan jag upplysa om.
Hoppas på över 60 när jag är klar här, men den ska inte dö för det. Inte nej, kan likagärna fortsätta när man kommer hem igen, kanske inte med så långa inlägg, men glömmas bort ska den ej göras. Inte förens jag kommer på nästa båt ska det bli en ny. http://xxxxxxxmofo.blogg.se ska den heta. Det har jag bestämt. Om jag nu har tillgång till internet där. Det får ja hoppas iaf.
Som tur är så är det länge tills dess, så ni behöver inte oroa er.

Idag har varit en bra lördag. Som de sig bör.
Har inte gjort så mycket direkt. Blev ingen säkerhetsrunda heller, Rene tyckte att han kunde göra den imorn istället. Inte mig emot.
Istället så har vi gjort lite allt möjligt. Började med att fixa silicontätningen runt inspektionsluckan på laddluftskylaren. Wärtsilä-killarna hade öppnat den för inspektion och satt tillbaka den, men efter dom åkte så hade de visst läckt lite lite vatten. Jag och Rene plockade ner den igen och siliconerade på nytt. Nu ska den nog hålla. Efter det så har jag bara gjort lite ströjobb. Målat lite här och där.
Inget som går att specifiera i oändlighet:P

Satt i kontrollrummet och bläddrade genom manualerna till huvudmaskin. Tyckte det kunde va kul att veta hur högt drivmoment dom har vid full last. Efter viss tid av sökning och rådfrågning av Andrej så kom vi fram till att 118KN nog är det rätta, men jag är ännu inte säker. Men det kan nog stämma.
Visserligen utvecklar 6L46B'orna "bara" 8000hk styck, men det är ju en jävla massa i rörelse.
Jämför man det med en vanlig radfyra som sitter i en bil så har den kanske ett maxvrid mellan ca. 100-150Nm. 118000kNm, är ju inte så svårt att koppla då, men osäkerheten är ännu rådande.
Mest för att värdet 118kN stod på Brake Load vid 100% last. Kilonewton är inte det samma som newtonmeter. Nån som vet kan göra få skriva en kommentar och förklara om min spekulation är korrekt.
Kan tillägga att Google inte ger nått svar på "max torque wärtsilä 6l46b", bara så ni vet!

Nog om det. Avlutade iaf dagen med att julpynta verkstaden något. Gjorde en egen julmobil med en gran, jultomte och stjärna utklippt i plåt jag hittade i skrotlådan. Hängde upp allt i ståltråd^^
Mycket vacker. Funderar på att gå i massproduktion om mina sjöfartsdrömmar bottenstöter^^
Lite off topic, men kan nu också säga att inte ens Wärtsiläs egen hemsida kan ge mig någe info om 6L46B.

Jaja, efter dagen avslutats med juldekorationer så intogs två stycken McOkland i mässen.
När Morgan sen var mätt och belåten la han sig på sofflocket och väntade på att Josef skulle ringa och säga att dom var på väg. Dröjde in så länge.
Ungefär kvart i två hämtade dom upp mig vid gaten på området. Kul att träffa lite "kloka" polare. Inte för att besättningen här går mig på nerverna, men det är skönt att komma ifrån och va lite som vanligt.
Greger och Nas-nas var hungriga så första stoppet blev Max. Själv drack jag en latte och åt en paj. Hamburgare på varanda verkade lite väl mycket. Till slut efter en rätt lång diskussion om allt och ingenting så drog vi oss vidare in mot stan. Gick runt en sväng i centrum. Rätt mycke folk ute, men julhandeln har ju börjat så. Medans vi kryssade mellan spårvagnar och tiggare så sökte vi efter en galleria av nått slag. Vilket vi också hittade. Sprang runt där inne en stund. Fick för mig att man kanske skulle hitta lite julklappar. Det gjorde jag osså. Numera är mammas present klar.
Värsta var när jag var inne på pressbyrån för att dels köpa sim-kort till Lee (äntligen!) och ett postpaket att skicka hem presenten i. Köpte först ett stort paket som jag trodde mig få ner den i, men icke. Hade fanimej spräckt den om jag försökte lite mer. Gick då till kassan och frågade om det var returrätt på dom.
Såg då att dom hade storleken större. Prima, ett sånt fick de bli.
Så nu är julklappen på väg hem. Du skulle bara våga att öppna den i förväg:P
Nu har jag bara far, bror och Josefine kvar. Hon har visst gjort nått kombinerat födelsedagspresent/julklapp till mig. Men jag tror jag hittat nått bra till henne med. Ska se vad Island har att erbjuda första bara.
Åh, vet ni vad vi mer såg i Norrköping. En Nissan GT-R:O OMFG, dom är fanimej lätträknade. Den var ju röd, så det är inte omöjligt att det var Persbrandt som var ute och körde^^

Klockan hade blivit lite över fyra när Jonas och Josef tyckte det var dags att åka hem till Linköping igen.
Dom skulle hem och käka och göra sig i ordning för en riktig keg-fest av American Pie typ. Fan va orättvist:P Men men, ska nog kröka när ja kommer hem med.

Var tillbaka på Okland en halvtimme före middag. Kebab:D
Mycket nice.

Resten av kvällen har spenderats med att lira lite Forza med Christian (han blev lite sugen på att skaffa det själv, vem gillar inte Forza lixom?) och att titta på film.

Jo, måste nämna en sak till som fick mig att tänka lite.
Chattade nyss med Lizzeroni.
Hon svarade på min fråga om vad hon gjort idag att hon gjort ingenting tillsammans med Rasmus.
Det fick mig att tänka lite. So bear with me.
Om man konstaterar att man inte gjort något överhuvudtaget, som ingenting betyder, så innebär det väl att inte något kan ha påverkat en att göra nått. Right?
Och om ingenting påverkar ingenting så finns ju inte nånting heller nått?
Det universum vi lever i skulle alltså inte existera.
Ingenting skulle existera.

Tänk på de så kommer ni inte kunna sova. Och försök att använda språket lite bättre nästa gång!^^

Morgan, out!

Jo, då har man "kanske" passerat Gotland ännu en gång då!

Så är det gott folk, tror vi är utanför Gotland för tillfället.
Är som ni nog vet på väg mot Norrköping. Lotsen kommer ombord klockan tre sen tar det ett antal timmar in. Beräknas ligga vid kaj runt sju imornbitti.
Skönt med en halvdag när man ligger till kaj under helgen. Saken blir ju ännu bättre av att jag nog får besök där osså. Det är så att jag pratade med Josef förut, som för övrigt pluggar i Linköping fyra mil bort.
Undrade just hur långt det var till Norrköping därifrån för jag tyckte han kunde komma och hälsa på.
Då visar det ju sig att Jonas faktiskt är på väg dit nu och att dom inte hade nått planerat till imorn.
Sweet som fan, var längesen man såg dom grabbsen. Kanske en liten KJCB reunion:D
Tog visst bara en halvtimme med bilen från Lkpg till Nkpg så det är nice.
Får se hur det blir imorn då.

Har just spenderat fredagkvällen med Doobidoo och Skavlan. Riktigt trevligt förutom att Håkan för det mesta ska snacka sönder det mesta, men men, gick ju att se iaf. Sen kom finnarna in också, så man fick en liten pratstund med som också. Hoppas att wetpacken, som tagit dom tre dagar att laga, nu verkligen vill funka igen. Gör ju inte mig nått direkt om den inte gör det, men det roliga är att Tarbit går ut och säger att Okland och Viking är de renaste fartygen i världen och så har dom här på Okland inte kört med babord wetpack på över ett år. Mycket lustigt. Borde ju hellre stå: Med möjligheten att vara världens renaste:P

Liten summering av dagen då fastän den inte brukar bli så liten ändå, ehe^^
Började som vanligt dagen med en stadig frukost bestående av mannagrynsgröt och en ägg och falu-macka. Vaknade faktiskt i tid idag, och inte som igår då min mobiljävel inte ringde och jag självvaknade tjugo minuter före man börjar.
Ner i maskin som vanligt. Började dagens arbete med att bära ner och sen montera sjövattenledningarna vi plockade ner igår. Skulle sen måla över där Rene lagat läckor mm, men det gick inte så bra. Det är ju så att det är kallluftsinsläpp till huvudmaskin som blåser in rakt över den. Ganska så starkt osså. För att då inte riskera att färgen skulle blåsa ut över skotten bakom så tog jag beslutet att inte måla dom då utan kanske imorn när vi ligger till kaj och huvudmaskin är avstängd. Det blir nog bra. Var bara två ställen jag inte kunde måla, men resten gick bra. Riktigt smidigt när det går varma kylvattenledningar runt om där man målar för då behöver man inte vänta så länge innan man kan slänga på en nytt lager färg. Har kanske sagt det att just den vita Interlac 665 som jag målar med täcker ofantligt dåligt, misstänker att den kan va en gnutta utblandad. Målade också om vinchen på traversen som jag och John monterade fast. Den var lite småsliten, men såg nästan "ny" ut efter ett nytt lager vit färg.
Drog mig senare ner till styrmaskin. Målade på ett lager till i taket. Nu syns iaf inte primern genom.
Kändes lite lustigt när man stod och vinglade ovanpå och chiefen kommer ner för att kolla hur mycket vatten det läckt inne i styrmaskin. Han såg lite fundersam ut över mitt val av målningsposition. Kanske inte det säkraste att vingla uppe på styrmaskin. Jag dog iaf inte, det är en fördel^^

Fram till lunch gjorde jag lite diverse saker. Hjälpte Rene med ett par saker och moppade lite där jag tyckte de va skitigt. Fan, börjar göra det utan tillsägning nu. Inte ok :S

Lunchen bestod av fiskgratäng och lite blandade rester. Skippade gratängen eftersom det var musslor i den och åt istället resterna av carbonaran som Håkan blandat ut med dels löksåsen från igår och pastasåsen från i förrgår. Smakade helt ok, nästan lite pizzakänsla över det.

Ner i maskin igen. Gick runt lite hit och dit och hjälpte folk lite var stans. Lee satt nere på tanktoppen under babord huvudmaskin och pumpade vatten. Båten är ju byggd på ett sånt vis att vattnet som kommer ner på tanktoppen inte rinner akteröver av sig själv och ner i någon av de bilge wells som finns där. Nej, vattnet, oftast tillsammans med olja och annan skit, ligger och skvalpar mellan skotten så man måste pumpa bort det istället. Jävla kinesbåt.
Fick också springa efter en mopp och skurhink åt finnarna som hade fått en liten vattenläcka vid babords wetpack. Så liten var den väl inte, han moppade nog upp minst en hink vatten.
Vad gjorde jag mer då? Hmm...
Jo, justeja!
Har ju börjat göra lite uppgifter i journalen så jag tog mig lite tid att göra ett par idag.
Började med att gå runt hela båten och skriva ner alla fasta lyftanordningar. Vinchar, traverser och kranar.
Kompletterade sen in lite av det jag glömde igår, så som huvudmaskins förbrukning/dag.
Inte vid den farten vi håller nu, utan vill full fart framåt.
Kan berätta för er att båda maskinerna slukar uppemot 50 kubikmeter HFO tillsammans varje dag. Det är en del. Men med tanke på att de DG's stora färjor drar ungefär 17 kubik per resa så är det rätt lite.
Kraffsade sen ner lite tjafts som hjälpkärrorna och generatorn. Var en rätt skum fråga på den uppgiften.
Den löd:
"Vad har hjälpkärrorna för uppgift?"
Asså, så grön är man inte när man kommer ut första gången. Det kan jag fanimej lova. Fortsatte därefter med att skriva ner lite fakta om brandpumparna. Visste ni att man kan starta dom från ungefär sex till sju patser på båten. Kontrollrum, brygga, lokalt, brandstationer, säkerhetscentralen (skum-rummet) och genom styrsystemet om man nu kan räkna det som en plats. Satt och slog lite i manualerna för pumparna för att få fram faktan. Inga små manualer naj. Gjorde iaf ett par uppgifter, så nu har jag börjat. Bättre sent än aldrig.

Resten av dagen gick fort fastän vi inte gjorde nått speciellt. Moppade lite golv och hjälpte Rene att tänka ut huv vi ska lyfta in en 410kg tung, renoverad elmotor.

Jepp jepp, det var den dagen de. Rätt lugn dag må jag säga, trodde tiden skulle gå seg idag, men de gjorde den inte, som tur var.
Tack vare att det är lördag imorn så skjuts vettingen upp tills det vi åker till Köpenhamn, var snack om att den skulle göras där.

Imorn är det först rundan. Tänkte slänga in lite uppgifter från journalen samtidigt.
Hoppas nu på att Jonas och Josef tar sig till Norrköping så man får träffa dom.

Men nu, gott folk, så börjar mina ögonlock svika mig.
Med största säkerhet kommer ett inlägg till imorn.

Tjillevipp^^
Morgan, out!

Lägesrapport från, ehh, utanför Tyskland måntro?^^

Jo, här är jag igen! Vem kunde vet det:P
Som sagt tror jag att vi är utanför Tyskland atm. Gick under Stora Bält-bron lite efter fem.
Rätt tufft att glida under en bro när det är mörkt ute. Se en massa ljus bara dyka upp. Rex tyckte att jag skulle springa upp i monkey island och måla bron när vi gick under:P
Visserligen så såg det rätt nära ut förra gången vi gick under, men det är nog ännu ett par meter kvar.

Jepp jepp, första dagen utan John idag. Gick väl rätt smooth. Lite segt i början innan Rene nog fattade att jag skulle hänga med honom.
Började dagen att moppa durken vid båda styrmaskiner, ingen biggie direkt. Drog ut på det så det skulle ta så lång tid som möjligt. Riktigt behagligt att vara nere vid styrmaskin faktiskt. Speciellt styrbords som är i ett separat rum med vattentät dörr emellan. Där kan man gömma sig om man vill vara i fred^^

När det var klart drev jag runt en stund fram till kaffet. Bar ut lite sopor till soprummet och passade på att begrunda den mycket vackra utsikten med solen som sken ner från en blå himmel. Riktigt fint faktiskt, inte så jäkla kallt heller. Kan ju ha varit för att utblåsen av varmluft blåser ut över akterdäck osså:p
Men fint var det iaf, det är huvudsaken. Lite det man lever för.

Efter tio-kaffet kom Andrej ner i maskin. Han jobbade i natt vid avgång så han fick sovmorgon.
Frågade han om det var ok om jag målade om babords styrmaskin. Den hade lite fläckar av rost och av primer efter reparationer och liknande. Han tyckte istället att jag skulle måla över i taket som hade skrapmärken och partier endast målade i primer. Så där stod jag i nån stund och vinglade. Ovanpå styrmaskin och höll mig i taket och diverse annat. Samtidigt som mittdelen i styrmaskin, alltså hjärtstocken, gick fram och tillbaka:D Fick tidan att gå.
När jag kom upp till verkstaden igen så Rene i full gång att måla de partier av verkstadsgolvet som jag och John hade uppskattat till inte kräva ommålning. Håller med att det såg inte bra ut med bara vissa områden målade och fläckar lite här och där. Nu är det iaf klokt gjort.
Fick tid att prata lite mer personligt med Rene osså. Började prata om motocross eftersom jag hade sett han på en bild körandes cross. Han berättade att han var med i nån klubb som brukade vara ute och köra i skogen. Lite skogstrail typ. Han brukade låna en Honda 450 fyrtakt, men ägde också själv en Honda 200 tvåtakt. Berättade själv att min morbror kör cross och att pappa också haft en. Berättade också om min kusin Helmers Honda 500 tvåtakt aka. Monstret. Sen kom jag in på GGN (Gotland Grand National, världens största enduro för er oinvigda) och lite hur det går till också. Han verkade lite intresserad. Vem vet, kanske har den första filippinske föraren där om nått år.

Men men, när vi hade målat klart allt förutom en passage runt arbetsbänkarna så var det tid för lunch.
Jag hade beställt fläsk med potatis och löksås, vilket vi nästan också fick. Var inte riktig löksås i min mening. Jag menar, löksås ska ha stora bitar och se ut som brunsås med lök i. You get my point.
Mne Håkan hade hackat löken minimal och slängt i nå örter. Det var visserligen inte äckligt, men såsen var ju inte som den hemma.

Tillbaka i maskin så fick jag och Rene ett uppdrag av Andrej. Sjövattenledningen till Osmosen hade rostat hål på så det läckte vatten. Trodde från början att det bara var ett litet hål, men en annan sektion hade också läckor så det blev att ta ner den också. Ledningarna var inte små direkt. Inte direkt grova utan jävligt långa, iaf den första sektionen. Var väl runt 5-6m och den andra, som var 90 graders böjd, kanske en och två meter lång. Ni förstår att i en sjövattenledning finns det vatten. Coolt va?
Blev lite springades med hinken när den skulle ner. Fyllde nog tre till fyra spannar sammanlagt.
Trots längden på den första biten gick den lätt att få upp till verkstan. In uppför lejdarna då, utan samma väg upp som skorstenen. Den krökta biten gick däremot att gå upp för.
Klockan var väl lite över fyra när bitarna var uppe i verkstan. Kan tillägga att det förekom en tre-kaffe mitt i hela ledningsnerplocket.
Jag gick ner för att moppa upp allt vatten som hade runnit ner på golvet, samt skrubba loss de saltfläckar som bildats av läckaget.
När jag hade gjort det så avslutade jag dagen med att måla över lite missfärgningar i durken som blivit efter saltfläckarna. Målade också det sista i verkstan, dvs passagen jag och Rene lämnade.

Det var den dagen det.
Middagen bestod av ärtsoppa och pannkakor i vanlig ordning.

Började göra lite uppgifter i journalen idag. Ser ut av vara mycket men i själva verket är det rätt softa saker, förutom alla listor över kranar och livrädningsutrustning man ska göra. Typ inventera allt.
Gjorde iaf dom lätta idag. Typ kraffsa ner allt om huvudmaskin och laster och längder hit och dit.
Sånt har man ju iaf lärt sig.
Märkte också att många av uppgifterna har man redan gjort, iaf delvis, under dagliga rutiner osv.
Det är ju nice.

Såg SOS Gute förut osså. Alltid lika kul att se fulla folk som pissar i hamnen försöka förklara bort sig och skylla på snuten:P Haha!

Naj, nu ska nog jag sluta skriva. Får ju spara lite skrivlust till imorn osså.

Puss och hej på er, förutom jhws som tog åt sig för mycket av det förra gången jag skrev så:P

Morgan, out!

Ny dag, ny besättning!

Japp, då var man här igen för ännu ett sent inlägg om livet ombord!
Som rubriken lyder så har vi idag fått lite ny besättning. John har lämnat plats för ordinarie motormannen Rene. Riktigt schysst kille. Har inte hunnit prata med han så mycket, men han är iaf trevlig.
Storbjörn mönstrade av idag osså och har blivit ersatt av Martin. Riktigt schysst kille de med. Mycke pratigare och trevligare än Torbjörn. Inte för att Torbjörn va speciellt tråkig med Martin är snäppet bättre.
Idag gick också Mathias (den tystlåtne kapten) av och David (sockernassen) kom tillbaka. Han är inte den trevligaste direkt. Låter jättetrevlig per telefon, men annars är han rätt torr.
Får inte glömma, Danne åkte hem idag osså. Han gick runt hela dagen och väntade på att hans pappa skulle komma och hämta han. Hade visst ändrat tiden ett par gånger så inte förän efter middagen kom dom iväg. Dannes far är för övrigt chief på Viking.
Jaja, nu vet ni de.
Lite tråkigt att John åkte iväg, hade gärna sett att han blev kvar längre, men ett vikariat är ett vikariat.
Han sa inte ens hejdå. Fick höra senare att han fått bråttom när hans skjuts kom tidigare än väntat. Har iaf hans nummer plus Facebook så man kan ju hålla kontakten.
Han lämnade sin vattenflaska till mig. Den fick visst inte plats i hans ryggsäck. Han lämnade osså en urdrucken wiskeyflaska som inte heller fick plats. Den tyckte han att jag kunde kasta överbord nån dag.
Kanske skrev det när den blev uppdrucken. För er som inte kommer ihåg så var iaf så att John köpte sig en flaska Famous och en flaska Larsons (vad de nu va för nått) i slabben. Men men, på kvällen tänkte han smaka av wiskeyn. Som man gjorde med råge. På morgonen var visst hela enlitersflaskan uppdrucken:P
Men han mådde inte dåligt eller var trött. Det kom senare under dagen, efter lunch nångång.
Var mycket kul. Man får ju inte dricka ombord^^
Får väl göra mig av med den nån dag.

Som sagt så har det varit byta av folk idag. John var bara nere i maskin en stund efter tio-kaffet (då han vaknat). Fårgade Andrej om han skulle göra nått och fick till svar att städa av i verkstaden.
Han tog väl två soptag och hängde upp de tre verktygen som låg på bänken. Sen gick han upp igen.
Själv fick man uppdraget att bära upp kartonger och åtta stycken gamla osmosfilter som blev bytta igår.
Kartongerna var det lätta. Vägde nästan ingenting, men filtrena var en annan femma. Dom är drygt en meter långa och väger nog 15-20kg styck. Den Morgan som jag är så kan man ju inte gå åtta gånger fram och tillbaka om man kan göra det på halva tiden.
Så jag slängde upp ett filter på var axel och trampade upp två våningar ut på akterdäck.
Sista gången var det rätt tungt. Det erkänner jag, men det gick!
Alltid kul att lyfta tunga klumpiga saker:D

Sen fick jag uppdraget av Andrej att moppa under axlarna vid huvudmaskin. Får erkänna att det var sjukt tråkigt och jag slackade rätt mycket för att få tiden att gå. Men det blev lite renare iaf.
Efter det var det ner under svänghjulet mellan styrbord maskin och växeln och moppa.
Lite smått knöligt att komma ner och sen komma åt att moppa överallt. Samma sak där, fick upp mycket av skiten. Dock inte allt, men det blev en skillnad iaf.

När styrbord av färdigmoppad så ville Rex ha hjälp med att få vagnen med sopor iland.
Nice tänkte jag. Alltid kul att få va ute lite.
Gick bra att få av vagnen av båten med hjälp av däckskranen, men när den skulle upp för vinchen så man kan köra av den av kajen trodde jag fan att jag skulle slita håret av mig. Höll på i en timme med att försöka få upp den. Den ville verkligen inte. Får tillägga att kedjeblocket som kroken sitter i funkade sämre än sämst. Var tvungen att ställa mig på ett band vi hängt runt kroken och hoppa för att den skulle röra sig neråt.
Efter lunch gav vi upp och gick in för att käka.
Mycket god lunch beståendes av lunchkorv, stekt potatis och ägg införtärdes. Sen var det in igen. Rex hade fått annat att göra så skräpet fick vänta. När jag kom ner i maskin så hälsade jag på Rene som stod och pratade med chiefen. Stod och lyssnade och pratade rätt länge. Gick sen ner och moppade under babords svänghjul. När jag nästan var klar så kom Andrej och sa att Rex behövde hjälp igen.
Så jag tog på mig en jacka, hjälm och mina kåpor och gick ut igen. Kan tillägga att det regnade och när jag var ute första gången hade jag ingen jacka. Blev rätt kall och blöt.

Nu hjälpte Stephen till också. Vi hade förstått att vinchen inte skulle funka så vi började bära upp säckarna istället. Kom rätt fort på att man lika gärna kunde kasta upp dom. Gick rätt mycke fortare.
Osmosfilterna fick vi upp genom att jag ställde mig på kärran och hivade upp dom till Rex. Tillslut var allt uppe. Då var det dags för trekaffe.
Gick ut igen efter det. Då hade Stephen byts ut mot Lito, som också hämtat en annan kärra på kajen.
Den staplade vi upp ett jätteberg på som sen bands fast.
Sen gick vi mot gaten.
Kom tillbaka in runt halv fem. Såg då ingen idé att påbörja nått annat jobb så jag drev runt lite i en kvart och gick sen upp och väntade på mat.
Det blev fläskfilé med pommes och champinjonssås. Mycket nice.

Resten av kvällen spenderades på lite Forza och lite Top Gear nere i tv-rummet.
Var lite smålustigt. Vi har förtillfället också två "finnar" ombord, från Wärtsilä, som ska fixa wetpacken på babordmaskin.
Dom kom iaf in i tv-rummet när jag kollade på Top Gear. Jag sa hej, men ändrade mig sen och sa:
"-Nej, man kanske ska säga Terve istället?"
Den ena killen var helt borta en liten stund tills han förstod att jag pratade finska med han.
Mycket lustigt för dom är från Finland, men prata ändå svenska med varandra. Verkar lite lustigt.
Men men, hoppas jag får chansen att prata mer med dom. Verkar väldigt trevliga.

Nyss startade huvudmaskinerna. Lotsen kom ombord för en liten stund sen.
Då var vi på väg till Norrköping då. Hoppas vettingen blir lätt.

Jepp, nu ska ja börja se på en film eller nått!
Nytt inlägg imorn, vid ungefär samma tid!

Morgan, out!

Norrköping -> Brofjorden -> Köpenhamn -> Brofjorden -> Island, utan John?

Där har ni hur de följande veckorna nog kommer se ut, minus John då!
Kaptenen sa det idag på SMS-mötet (säkerhetsmöte) idag efter tre-kaffet!
Det verkar rätt nice i mina ögon, kanske inte själva resan till Island då. Men det är väl som allt folk sa om Free Fall-livbåten; att den skulle va jätteläskig osv. Tror dock ändå lite mer på vad dom säger om Islandsresor. Det kan gunga rätt ordentligt. Hörde också att det kanske blir fler resor dit. Bit Viking (Oklands systerskepp) som annars går de flesta turerna till Island hade vist fått lite sprickor i bogskrovet:P
Eller, stog dom framme i bogen kunde dom se ut. Så det är väl inte så jättekul direkt.
Pga det så får vi kanske gå deras resor till Island istället. Ska iaf bli kul att få åka till Island. Ett mindre nordiskt land att besöka. Vill till Finland också, och Norge, men mest för naturen, för resten har ja hört att de är rätt onajs!

Jaja, nog om det!
Kan säkert ännu ändras.
Kapten Mathias meddelade idag också att det med största säkerhet blir vettinginspektion i Norrköping.
Det innebär rätt mycke mer städning och plock än vanligt.
Skulle inte förvåna mig om vi är tvunga att moppa av tanktoppen igen. Riktigt tradigt.
Förhoppningsvis så tar det inte många timmar, men man vet aldrig. Preem är sagt att va rätt hyggliga under vetting, men det kan ha ändrats.
Fan, när jag tänker på det så är det en rätt osäker buisness de här. Man vet fan aldrig nått, lever på knivspetsen. Eller?:P Kanske inte riktigt, men det är inte mycket man vet.
"Vem är du, vem är jag?":O
Naj, helvete heller, inte nån jävla Arja i mitt fina inlägg.

Så en lite tråkig sak, John mönstrar av imorn. Lite smått tråkigt. Synd att hans vikariat inte är längre.
Har varit en bra och lärorik månad med honom. Får hoppas att René är bra han med.
Har kvar Håkan och Christian så fullt så tråkigt blir det inte. Så kommer det ombord en ny matros också för Storbjörn ska också mönstra av. Han ska visst va rätt mycket trevligare än Storbjörn, även fast jag tycker han är rätt trevlig. Får se vad som händer.
Lite tråkigt att John åker ändå, hoppas han får nått annat jobb. Förhoppningsvis på Tarbit som han verkar trivas med.

Jaja, nog med sentimentalitet.

Summering av dagen. Kan kort summera dagen med tre ord. Stort rör, liten läcka, mycke svets:P
Oj, det blev visst sex ord, men ändå.
Det var en liten spricka på röret ut från huvudmaskinens standby LO-pump. Var rätt lätt att ta loss och få upp i verkstaden. Var så jävla mycket knöligare att bära det på två man upp för de tre lejdare upp till verkstaden, så den andra gången den skulle upp och ner så tog jag den själv. Var inte så tung, mest klumpig.
Iaf, vi fick upp den i verkstaden och jag kapade bort en tapp som skulle bytas och slipade ner där det läckt. John svetsade ihop det. När vi hade burit ner den och bultat fast den igen bad vi Andrej köra igång pumpen igen. Tror ni inte att det läckte lite lite olja igen. Var bara upp och be om hot work permit så John kunde svets det på plats. Funkade inte så bra dock. Så den åkte upp i verkstaden igen, och ner än en gång.

Det läckte igen...

Så ner med svetsen igen, då fick John tätt på de mikroskopiska hål som det sipprade olja ur.
Sen var det bara att moppa upp den olja det hade läckt osv. Inget storjobb.
Efter tre-kaffet var det som sagt SMS-möte.
När det var klart hade jag ingen lust att gå ner i verkstan igen så jag stannade kvar en stund på bryggan och pratade med Christian. Gick sen ner till byssan och hjälpte Håkan med käket.
Middagen bestod av stekt hälleflundra. Inte ofta man får det. 300kr/kg kostar det visst. Mums fillibabba.

Har spenderat resten av kvällen med att se klart Quantum of Solace. Jävla skitfilm de me. Lite gadgets och en galen vetenskapsman som vill ta över jorden kunde dom väl slängt in. Det är ju lixom essensen av Bond. Inte massa känslor och skit. Mycket dåligt.

Jepp, nu ska jag nog se nån annan film.
Nytt inlägg imorn.
Samma tid, samma adress.
Kom dit eller va en skit.

Morgan, out!

"-Jag ska måla hela durken, lilla mamma"

Interlac, Interlac, Interlac!!!
Nej, det är inte nått jävla fotbollslag, utan det som färgat min dag, eller iaf durken i verkstaden blå och mer därtill. Snurrar till rätt bra i skallen när man går med böjd rygg och rollar golvet, samtidigt som man inandas ångor som nog inte är allt för bra. Tur att man har väldigt frisk luft bara ett par meter bort. Hade blivit hög annars.

Som ni kanske förstår så har jag och John spenderat största delen av dagen på durken runt om i maskin.
Först moppandes och sen målandes. Skönt med lite omväxling ibland.
Började dagen med att moppa lite var stans nere i maskin. Började med att moppa bakom babord huvudmaskin. Det var stopp eller liknande i ett dränagerör under en oljetank, så det flöt runt olja och vatten i karet under. Det moppade jag upp, sen försökte jag få det så rent som möjligt med både Seaclean Plus och Enviroclean. Lite renare blev det nog, men stoppet gjorde så att det kom upp mer skit när båtfan gungade. Det var inte lika mycket vätska kvar när jag gick där i från iaf.
Fortsatte med lite mer random moppning där det var skitigt. Tog lite tid då och då att gå upp på akterdäck och spana ut över sjön och se båten gunga i den knappa sjö det var då:P
Före lunch så började jag och John att måla en del av verkstadsdurken. Var en massa skrapmärken sen varvet. De största bara ifyllda med primer i väntan på mer färg. Nu är dock allt blått.
Började med en stor rektangel i verkstaden över det värsta. Gick sen ner en nivå och målade lite mer skrapmärken. Målade runt huvudmaskinerna också, var rätt mycke fläckar som behövde färg på sig.
Närmare klockan fyra fick vi uppdraget av Andrej att byta en lampa högt uppe på styrbordskorsten.
Letade fram en stege i den förliga delen av pipetrunken.
Värsta var ju att när vi skulle göra detta blåste det rätt rejält och rullade därefter.
John var lite skeptisk till att gå upp i stegen. Efter att han hämtade ett längre rep för att binda fast stegen så var han lite bättre till mods och klättrade upp. Rätt snabbt gjort jobb. När vi kom in igen så frågade John om det var nån som skulle vara i verkstaden med, för vi tänkte måla resten.
Och det var det inte, så vi målade resten av durken också. Nu är det jätteblått över allt i maskin.

Rätt tråkig dag att berätta om, har ju inte gjort så mycket olika saker, men det fick tiden att gå. Tråkigt att behöva göra det varje dag, men nån gång ibland är bara bra för omväxlingen.

Efter en middag bestående av köttfärslimpa så blev det lite Forza. Fy fan vilket bra spel. Är grymt nöjd.
Lite synd att behöva spela om det när man kommer hem, men de får väl gå.
Riktigt kul att dom har delat upp drivlina och motor i detta spel, plus att dom lagt till fler motorbyten.
Slängde in en högvarvig Mustang V8;a i en Focus, sen ett par American Racing fälgar på de.
Eller som jag gjorde förut idag, köpte mig en Dodge SRT10 som fick sänkning, kjolkit och de fetaste kromfälgarna jag hittade. Rastade den på gamla Fujimi Kaido Down Hill. Mäktigt att drifta en SUV med Viper V10^^
Grymt grymt grymt:D

Resten av kvällen har spenderats med att se klart Good Luck Chuck. Rätt ok film faktiskt, men kan ju bero på att den har rätt hög nivå T&A och Jessica Alba. That we like^^
Pratade med Nelly i telefon osså. Hon hade politikprov och visste inte namnet på vår kung, vad vi har för statsskick eller de sju partier som ingår i riksdagen xD Inte lätt att gå i nian:P
Sen sa hon att hon kommit på hur vaccin funkar och trodde att hon var jättesmart. Hon hade kommit på att vaccin är ett dött virus som man sprutar in för att få kroppen att skapa antikroppar. Jo, förklarade jag, så är det, men du är ju lixom inte först med att komma på det. Mycket lustigt. Garvade rätt gott båda två. Inte lätt att va liten:P

Nu sitter jag och lyssnar på De Kristet Utseende. Quinna har gått ett par gånger på repeat.

"Quinna, quinna, hora"

Mycket djup text. Tycker mest den är bra för att dom brukar spela den på Sjukan och då blir det alltid ett jävla drag^^ Riktigt nice!

Naj, nu ska man väl ta och gå och lägga sig snart. Ska meddela Nelson att inlägget är ute bara.
Jepp, ni får ha det så bra tills imorn.

Morgan, out!

Karlshamn by night!

Hej hej hej!
Morgan är tillbaka för att skriva att ytterligare jättelångt inlägg. Blir säkert ännu längre idag eftersom jag måste skriva om två dagar. Muahahha, där har ni alla slöa fuckers som inte vill läsa bloggen för att det är för mycket text.

Så, idag, söndag har varit en välförtjänt nertaggar dag. Vaknade typ halv elva och gick upp. Väntade med frukost fram till lunchen. Sen gick jag och John ut och smörjde lastpumparna på däck. Vi trodde att vi skulle bli tvungna att dra bort presseningen från alla innan vi kunde trycka på nippeln och smörja upp, men det behövdes inte som tur var. De sexton pumparna hade tagit mycket längre tid att smörja då.
Efter smörjningen har jag, Danne och John sett film. Hittade "Ett öga rött" i dvd-lådan och den hade jag inte sett. Den var sådär, inte alls likadan som boken. Visserligen var det längesen jag läste den, men vissa saker kommer man ju ihåg. Som att Nordin är hans pappas kompis och inte grannen, vars dotter Halim går i samma klass som. Eller, mitt minne kan svika mig. Men den var helt ok. Avvek då kanske lite för mycket från boken, men helt klart sevärd.
Anledningen till att ja sov så länge och att man varit lite trött idag var för att, som rukriken säger, vi gjorde Karlsman by night:P
Danne, jag och John cyklade in till centrum runt fyra-tiden. Köpte lite godis och nya Bilsport. Letade också efter ett simkort till Lee, men ingen affär hade något sånt. Skit stad, men men, får se om man kan gå i land i Norrköping. Danne handlade choklad till Rex. Han hade bestämt sagt att han ville ha 100 grams Marabou Schweizernöt, inte 200 grams, bara 100. Inne på kiosken på torget hade dom två 100grams  för 28kr så han köpte åtta kakor till Rex. Hoppas han blev glad:P
När vi kände oss färdiga, så tyckte John att vi skulle åka förbi Harrys och ta en öl. Visst tyckte jag. Men skiten öppnade inte förän fem, så vi gick in på den andra sportsbaren som låg vägg i vägg. Kollade lite på fotboll och drack en Guiness på flaska. Inte lika gott som att få den på tapp. Snart så blev klockan fem och Harrys öppnade. Vi gick dit och satt oss i baren och drack lite öl och snackade skit. Som jag visste så hade dom ju Guiness på tapp där. Blev tre stycken Guiness samtidigt som samtalen om allt mellan himmel och jord fortgick. John skulle i vanlig ordning snacka med allt och alla. Barpersonal, fulla gubbar som sett på trav i Kalmar och nån skum utlänning som suttit själv och druckit öl hela kvällen.
Jag och Danne (som bara blivit bjuden på cola) kände runt åttatiden att det var dags att dra sig hemåt. Man ska ju ändå va lite pigg dagen efter. John var då i full gång att prata med utlänningen, fast han pratade perfekt svenska, eller perfekt och perfekt, karlshamnsdialekten är inte vacker.
Dock inte värre än Kungshamn.
När jag sa till John att jag och Danne tänkte cykla hem så frågade snubben han snackade med om vi också var dykare. Va, tänkte jag? Dykare?
Fattade då vad han menade, John ville inte säga att han jobbade på sjön:P Spelade med lite och gav sedan John koden till gaten. Han sa att han skulle komma lite senare. Fine tänkte jag och gick ut.
Var tillbaka på Okland före nio nån gång. Var i mässen och plockade ihop lite mat som blivit över och gick sen in i tv-rummet och såg lite film och tjötade me Håkan, Danne och Kenneth.
Gick sen upp och såg på Smala Sussie och åt godis. Tror jag såg om slutet 3 gånger för jag somnade till ett par gånger. Sen var det Bilsport och sängen som hägrade. Vaknade dock upp klockan två för att John ringde och undrade över portkoden. Det var den kvällen det. Helt ok.

Ni kanske undrar varför jag inte föräns nu nämner Klister i detta inlägg.
Jo jag ska berätta varför.

KLISTER MÖNSTRADE AV IGÅR OCH JAG BEHÖVER ALDRIG NÅNSIN SE HAN MER!!!!

Woohoo!!!! Stämningen är så mycket bättre ombord nu.

Jo, så är det små barn.

Resten av dagen ska spenderas med Forza 3, utan Klister. Fan va skönt.

Jo, kanske skriver ett litet inlägg till ikväll.

Morgan, out!

"-Kunde ni inte ha lämnat honom?"

Då va man här igen, inte mer med de!
Alltid så svårt att komma på en bra rubrik, så när ni läser detta så hade jag ännu inte kommit på nån. Bara så ni vet. När ni väl läser rubriken så kommer jag ha kommit på den långt ner i inlägget^^
Man vill ju att rubriken både ska va rolig, men samtidigt ska den va intressant nog för att få folk att läsa.
Svårt kombination, ibland lyckas man, ibland inte.
Tyckte att jag fick bulls eye när i inlägget "Mister Klister ser vitt". Det var nog en av mina bästa hittills.
Den beskrev ju både Antons nya namn, men också vad som hände under dagen. Alltsammans snyggt förpackat i ett lustigt yttre.

Får se vad jag kommer på förnått den här gången. Än har jag iaf inte kommit på nått.

Hur har då min dag på Okland varit. Jo, den har varit helt ok. Precis så som den brukar va.
Började dagen lugnt med att föröska fixa det sista på torktumlaren. Råkade slita sönder röret som varmluften går ut genom igår. Det var bara en sån där av spiralståltråd med folie runt typ. Den pallade inte med att ryckas i. Den skulle bytas ut mot något annat. Kom på att man nog kan göra en ny tunnel av en större bit gummi. Så det gjorde jag.
Klippte ut en stor fyrkant av gummi som jag skulle rulla för att göra tunneln.
Själva idén funkade, men hur jag skulle få fast den. Slängklämmorna som höll ihop det förut ville inte längre nå runt när gummit kom på. Fick då ta till mitt och Johns hemliga vapen.

SUPERLIM OCH TEJP

Funkar alltid. Limmade ihop röret och fäste det sedan i båda ändar med nån slags silver tejp (tänk folie med klister på ena sidan). De verkade iaf hålla. Inga större krafter som kommer påverka det heller så det ska nog hålla ett tag. Efter ett svettigt tag i tvättstugan gjorde jag inte så mycket fram tills lunch.
Hängde tillbaka verktygen som jag målade igår ock försökte hela tiden smita undan från den klibbiga tystnaden (läs Klister, eftersom han knappt säger nått).
Till slut så blev det då lunch iaf. Välbehövt eftersom jag var hungrig.
När lunchen bestående av stekt potatis och köttfärsbiffar införtärts så vandrade jag belåten ner i maskin igen.
Andrej sa åt mig att måla om lite ner vid babord huvudmaskin. Han visade var och jag satte igång.
Var rätt avkopplade att sitta och måla utan att ha nån som hänger på en hela tiden.
Före jag satte igång och måla var jag tvungen att dammsuga lite. Mycke av det som skulle målas var efter att hon varit på varv och Wärtsilä gått vilda i maskin. Mycke skrapmärken och så som skulle målas över. Skrapmärken ger färgflagnor, där av dammsugaren. Plus att det var mycket annat skit som skulle dammsugas osså.
Spenderade rätt precis två timmar på att måla om. Alltid trevligt när man ser en förbättring:D
Var klar precis till tre-kaffet.
Efter kaffet så stod Stow Away-övning på planeringen. Stow Away är när man har fripassagerare.
Vi samlades på bryggan och Romeo gav instruktioner om hur det skulle gå till.
Han berättade sen att kocken hade märkt att det fattats mat i förådet och att nån hade sett nån på däck under nattvakten. Hela manskapet delades in i fyra grupper som systematiskt sökte genom båten efter fripassagerare. Konstigt att Danne och Anton saknades:P
Jag kom i gruppen som sökte genom bygget. Kenneth (förste styrman) och håkan var i min grupp och vi sökte av bryggan och neråt. Hittade dock ingen. Kenneth visste ju var dom var:P
Lite kul när jag ville ha en ficklampa för att kolla ner i schaktet där brandslangarna kommer upp och han sa att jag inte behövde för att han visste att det inte var nån där. När vi var klara så gick vi upp på bryggan igen. Vi hade inte hittat nån och det hade dom andra grupperna som ännu var ute inte heller gjort. Danne hittades tillslut gömd längst ner i frittfall-livbåten. Rätt bra ställe, hade dock hoppats på att han skulle vara nere i maskin nån stans.
Klister tog lite längre tid, men tillslut hittades han oturligt nog ute på däck mellan ettan och tvåan, dvs ovanpå tanktoppen föröver på båten. Han kunde ha legat kvar där och fryst tycker jag.
Nu kom jag på rubriken osså, hurra för mig!

När övningen var klar så orkade jag inte gå ner i maskin igen, så jag bestämde mig för att hjälpa Håkan med käket i byssan. Bra avslut på en dag tycker jag. Blev bättre av att Romeo visst fyllde år och det bjöds på glass efter maten:D Grattis Romeo!

Efter middan så har jag väl inte gjort så mycket. Mest tagit det lugnt, det är ju lördag imorn. Då ska man va utvilad. Föröskte spela Forza förut, men då var gymmet upptaget av kapten som höll på att träna. Känns fel att gå in och spela då:P Försökte lite senare, men då satt Klister där, så jag lämnade rummet fort och sprang in i min hytt och tog en dusch.

Förutom det har jag inte gjort så mycket ikväll.
Imorn är det säkerhetsrunda som vanligt. Trodde jag skulle få gå den själv, men John ville följa med. Annars har han inget annat att göra och så skulle han visa fler saker som han inte visat tidigare.

Lägger till runt lunch har jag fått sagt till mig. Det låter ju bra, kanske man får lite tid i stan osså.

Får ta och tacka mor och far för paktetet osså. Var välbehövt, tyvärr är godiset redan slut. Kan rekommendera skumtomtarna med choklad. Jävligt goda. Dom andra vanliga var som att käka gummi:P

Jaja, nu ska ja se lite film och sen sova tror ja!

"Waves his hand"
"-This is not the blog you're searching for!"
Eller hur va de nu.
Morgan, out!

För er som klagar, träffa Klister i en dag och ni vill döda honom!

Argh, jag förstår att ni inte kan fatta mitt har för grabben, men han går mig på nerverna.
Mötte han just i korridoren. Så klart skulle han följa med mig in i hytten och sittar brevid mig när jag gjort allt annat än socialisera mig med honom. Sen hans jävla trummande med fingrarna.
Röt åt han tillslut och frågade om han hade damp eller nått.
Då tillslut fick han arslet i vädret och drog sig åt sin hytt.

Naj, jag ska inte tillägna detta inlägget till mitt Klisterhat, det förtjänar han inte.

Så, andas Morgan, stora andetag.

Puh... nu så!

En helt ok dag tycker jag. Har gjort lite allt möjligt vilket är bra. Trodde tiden skulle börja gå baklänges ett tag, men det vände och vipps var det middag. Så det kan gå.
Började dagen med att bära in lite reservdelar som vi fick igår. Lite mätare och annat kraffs plus en ny bälg, likadan som den vi bytte på styrbord huvudmaskin när det läckte avgaser.
Fortsatte sen med att gå ut i regnet med John och leta bränslefilter på MOB-båten. Trodde det skulle finnas ett på tanken, men icke. Fick tiden att gå iaf.

Efter fikat så satte jag och John tillbaka en manometer på Sir Osmos. Sir Osmos är reningsverket för tekniskt vatten, dvs det som används för att tvätta ur separatorerna och liknande. Den använder sig av omvänd osmos. Där man i princip trycker vattnet genom en väldigt fint filter som filtrerar bort joner och får då destillerat vatten utan att koka. Som vi för den delen gör i Miss Eva som är våran evaporator för dricksvatten:P Så nu vet ni det. Sir Osmos är kanske "lätt" att förklara men den ser jävligt komplicerad ut. Helvetiskt massa rör och mätare. Jaja, när den var fast var det dags för lunch tror ja.

Håkan hade fixat strömmingsflundra med potatismos, mycket gott, dock ingen remulad till och glömde ta lingon:P Sånt händer.
Efter lunch så fick jag ett nobelt uppdrag av John. Måla blått på alla verktygen som inte redan var målade. Var rätt kul. Fick chansen att plocka om lite verktyg och hänga upp dom rätt osså.
Blev nog ett 50-tal verktyg och tillbehör när jag var klar. Tog sin lilla stund iaf. Alltid bra. Får hänga upp dom imorn när dom är riktigt torra.

Efter verktygen väntade dagens stora projekt. Sätta fast en ny rem i en Edco Marine Commercial 110. För er oninvigda är det en torktumlare. Och det var svårare än vad man kan tro.
Jag och John la nog ner tre timmar på skiten. Med det menas, tre dammiga och svettiga timmar i en varm tvättstuga. Puh, svetten dröp om en. Skönt att gå ut då och då och låta vinden svalka av en lite.
Var tvungen att riva ner hela jävla torktumlaren för att få ut trumman och kunna sätta dit den nya remmen. När vi hade listat ut hur den skulle tas i sär och det låg muttrar, skruvar och delar över hela golvet försökte vi lista ut hur remmen skulle sitta.
Vi satte den runt ett av hjulen som vi trodde va drivhjulet. Var konstigt för remmen som skulle passa var för lång. Fattade inte varför. Inte ens Andrej fattade. Vad händer då? Jo, mister Mojo får en uppenbarelse att vi inte satt remmen på drivhjulet utan på spännhjulet:P Inte undra på att det inte gick. Resten var en relativt lätt match. Passade på att lätta den osså. Uppsamlingsbehållaren för vatten användes inte längre så den slet vi ur och limmade bara tillbaka framsidan med superlim plus lite tejp för sakens skull.
När allt var ihopskruvat och inkopplat låg det ännu skruvar kvar, lite lätt roligt. Den funkar iaf, men man ska nog inte sitta eller luta sig över den pga ras-ihop-risken xD

Blev precis klara till middagen. Precis vad man behövde, ärtsoppa och pannkakor! Fy fan va gott det är då. All heder åt Håkan som fixar det!

Jo, det var den dagen.
Är på väg till Karlshamn nu. Skulle kunna tro att vi är någonstans i Stora Bält mellan Själland och Fyn. Förväntas vara framme på lördag tror jag. Vi har visst ingen brådska och går bara i 8-9knop på en maskin:P
Fick höra förut av Christian att nästa tur förmodligen blir Norrköping. Jag som trodde det typ låg inåt landet:P Så fel man kan ha! Förhoppningsvis så ändras det och det blir Island eller London istället!

Är ju kvar ett till så det hinns nog med de med!

Nu ska ja gå och göra nått annat.
Tv, Xbox eller bryggan? Kanske duscha?
Kan va en bra idé, får se vad som händer!

Live long and.....ahhh fuck it!
Morgan, out!

Fan va dagarna springer iväg!

Jahopp, då var den här onsdagen slut.
Känns som om det var onsdag igår typ :O
Dagarna har börjat springa jävligt fort nu. Imorn är det torsdag med S.O.S Gute och Glee sen ärtsoppa och pannkakor till middag. Sen är det fredag och vipps så är det lördag igen...
Fattar inte att det går så fort, men tiden går fort när man har något att göra, som inte är dötrist dvs.
Är lite som när man jobbade på Arla. De första veckorna gick långsamt och vipps så var sommarlovet slut och vad hade man gjort under tiden? Jobbat!? Kan inte komma ihåg så mycket mer. Är det verkligen så en vanlig knegare känner?
Känns skönt att men en gång i framtiden ska jobba på sjön och få va hemma i rätt långa perioder.
Den dagen, den sorgen säger jag.
Man blir bara stressad av att sitta och planera sitt liv i flera år framöver. Bättre att gåra det som känns bra för stunden och närmaste framtiden och strunta i vad som kommer hända när man är 45.
Visserligen ska man inte förbise allt, men arbete, utbildning och liknande ska man inte sitta och planera tills man ska pensioneras. Man blir bara så nere när man inser att ens planer inte går.
Carpe diem mother fucker säger jag. Det är min åsikt.

Jaja, nog med det sentimentala skiten. Ni läser ju inte min blogg för mina utomordentliga psykologitips...

Summering av dagen då. Kort och gott en bra dag, startade lite slött men sen har det pinat på rätt bra.
Har pillat med lite allt möjligt idag, vilket alltid är bra då man inte behöver hålla på med en sak hela jävla dan:D
Började dagen med att skrubba av durken nere vid babord styrmaskin. Inget kul jobb, men alltid roligt att titta på Klister som står brevid och målar expansionstanken för hydrauloljan. Asså Klisters engelskakunskaper är inte bra. Det blir då inte lättar att höra vad Lee försöker säga.
Lee ville att Anton skulle lägga ut nått på durken för att inte det skulle komma färg på det. Det är ju bra, men Anton fattade inte och fortsatte bara måla tills jag röt till och förklarade vad Lee hade sagt.
Då tog han sin lilla trasa och la ut på durken under tanken....
Men, människan gör mig galen. Som tur var är det inte många dagar till han är kvar. Woohoo, det ska fanimej firas när han mönstrar av:D
Jaja, ska spara på hatet och fortsätta berätta om dagen.
Resten av dagen har spenderats i verkstan och med att försöka sätta tillbaka sista delen av vinchbanan (den som dom var tvungna att kapa av inne på varvet). Det gick väldigt smidigt. Hissade upp den med ett kedjeblock i position och sen svetsade John fast den. Gick förvånandsvärt bra att svetsa fast den. John fick bara ett utbrott och det måste nog vara rekord på en så pass lång svetssession.
När den satt på plats efter nån timme slipade jag ner svetsen så att vinchen kunde gå lätt över. Kul att man får göra lite mer handfasta saker med verktyg än att bara kolla på. Det gillar vi.
När allt var nerslipat och fint fick Klister jobbet att hämta färg och måla om banan. Han fick också en föraning om vad som väntar honom imorn (måla tak, muahahahahahha):D
Avlutade dagen med att moppa av verkstan, ska kanske måla en bit av durken där inne imorn.

När det var en kvart kvar av dagen så fick John ett litet lätt damp-ryck och började utsmycka sin hjälm. Började med en stjärna han hittade på golvet. En såndär självlysande man har i taket när man är liten. Fattar inte vad den gjorde i verkstan. Iaf, den målade han svart och superlimmade fast frampå hjälmen. Sen satte han i högreväxel och hämtade en hel famn med lin (används för att täta gängor) som jag fick fläta åt han. Inte allt då, utan bara lite grann. Han tryckte sen in en bit svetstråd i flätan så den skulle stå upp. Det hela slutade med att han limmade fast flätan mitt på hjälmen. Fattar inte vad han skulle göra så för.
Nu står han iaf bunkervakt med den hjälmen på sig. Antar att filippinarna och resten av crew fick sig ett gott skratt.

Kvällen till ära har spenderats med att lasta in proviant in i föråd, kyl och frys. Ingen bra idé att stå i shorts och t-shirt i frysen kan jag tillägga. Fick också en liten stund Forza 3 innan Anton kom och satte sig brevid och fällde dumma kommentarer samtidigt som jag körde. Argh...
Naj, ska tygla min ilska, han mönstrar av snart.
Roligaste är att det verkligen inte är nån ombord som tycker om han.

Jaja, han ska inte få mer uppmärksamhet i detta inlägg. Får tillägna ett hatinlägg till han senare!

Nu ska jag ner och äta en macka, sen duscha, sen säng:D

Live long and phosphorus, eller hur var det nu!
Morgan, out!

Pepparkakor och Forza 3 i Götalaborg

Jo, något försenad att skriva tycker jag, men saker kommer ju ivägen hela tiden.
Först så hade man ju inhandat Forza 3 Collectors Limited Edition så det fick ju ta sin tid att testa det.
Sen så kom Håkan in i hytten med pepparkakor och kristyr så nu har jag varit upptagen av det så det blir att knåpa ihop ett inlägg innan det blir allt för sent.

Jaja, jäkligt nice dag idag. Kanske lite väl slött på förmiddagen.
Kan ju räkna upp vad vi gjort:
Tagit ut en bult och kortat av den.
Satt tre stycken popnitar i taket i verkstan.
Gjort rent filter på booster pumparna.

John var nästan lite putt för att de fanns så lite att göra.
Före lunchen frågade jag Andrej om det var så att man kunde få gå i land efter lunch.
Han hade inget emot det. Det var inget speciellt som skulle göras efter lunch så det var ok att jag inte närvarade.
Efter lunch då så var det först tänkt att jag och Danne skulle av. Oturen kom dock till oss och så klart så skulle Anton också med... Jaja, det fick väl gå.
När vi var på väg ut så gick vi förbi Christian som var i  tv-rummet. Han ville också hänga på.
Han stack upp på bryggan och frågade om det gick bra, vilket det gjorde.

Jag och Danne väntade utanför. Efter ett tag kom då Christian. Då var det bara Anton kvar som skulle komma, men han kom inte. Mycket skumt.
Danne sprang in för att kolla var han va. När han väl kom ut igen så sa han att Klister hade gått ner till maskin och klätt på sig och börjat måla, inte frågat om han fick gå med eller inte.
Mycket skumt.
Iaf så kom han då efter ett tag och vi kunde gå emot gaten där nästa problem kom att vänta på oss.
Vakten sa att vi alla behövde legg för att komma in igen. Fine tänkte vi. Jag, Klister och Christian hade våra körkort och Klister då sitt ID-kort. Danne hade dock ingenting. Moppekortet är ju inte giltigt som ID xD
Han fick låna en cykel och trampa tillbaka till Okland för att hämta passet.
Ännu mer väntan dvs.
Tillslut kom spillevinken tillbaka och vi kunde gå bort till busshållplatsen.
Efter lite mer väntan där och vid nästa byte så var vi framme i Göteborg City.
Gick runt lite i Nordstan.
Jag var ute efter Forza 3 Ltd. Hittade det senare på Webhallen:D
Iaf, inne i Nordstan så var vi på Hobbex och köpte en födelsedagspresent till Stephen som fyllde år, 42 får att sätta ett nummer på det.
Efter övervägande så bestämde vi för en Borat mankini. Hoppas den var i Philippino-size:D
Magen sög efter en riktigt god latte så ett stopp gjordes på ett fik. Mums säger Morgan.
Vi traskade runt lite till. Riktigt mysigt med julbelysningen över gatorna må jag säga.
Sista stoppet gjordes på Hifiklubben för att ljudböga oss lite. Såg en snutt av Day after tomorrow på 72" med ett surroundsystem som säkert kostade runt 100 papp. Bara basen kostade 16 tusen :D
Som farbror Barbro säger: "Det finns inga genvägar till det perfekta ljudet"
Håller med, fy fan va gött det lät där inne då. Var fan som att va med i filmen.
Muy bien säger Morgan! Ha-begäret är STORT!
Får vänta tills man blir chief och tjänar 40k+ i månaden.

Men men, back on topic.
Tog bussen tillbaka till gaten och traskade glatt tillbaka till Okland som tur var låg kvar. Vi fruktade nämligen att hon redan seglat xD
Inne i tv-rummet satt Rex, Stephen och Lee så vi sjöng för födelsedagsbarnet och överlämnade paketet.
Han tyckte iaf det var en kul grej. Ett gott skratt förlänger livet säger dom ju.

Hade också köpt ett kontantkort till Lee. Antog att han skulle ha ett Comviq Amigo för att kunna ringa hem. Pressbyrån jag var på hade dock inga Comviq sim-kort kvar så dum som jag var tog jag ett Telia refill. Tänkte ju inte att det nog kunde bli dyrt att ringa Filippinerna på det. Mina värsta farvågor besannades när Håkan, jag och Danne var som högst uppe i pepparkakssprittsning.
Lee kom in och sa att han tankat på 100kr, men när han ringt så bröts det efter 3min och han hade fått ett sms. I smset stog det att han hade låg nivå på kortet och att det skulle laddas igen. 14 dryga kronor var kvar efter 3min. Kände mig något dum. Förklarade iaf som det va och ska fixa ett Amigo till han nästa gång jag är i land.

Pepparkakssprittsningen ja. Håkan hade köpt nå pepparkakor med hål i av nån liten tjej som han tyckte jag kunde spritsa åt han. Blev en jävla massa kakor med TBS på (Tarbit Shipping) plus ett par med namn och fem specialkakor till Stephen som fyller år.

Nu börjar det snart bli dags för sängen.
Blev ett rätt ordentligt inlägg idag med, tänk så det kan gå.
Men så är jag ju ordbajsaren nummer ett också.

Naj, sista avsnittet av Macken sen kojen.

G'nite!
Morgan, out!

FREEEEEEEEEEE FAAAAAAAALLING:D

"Oh my fucking god, det vill jag göra igen!"


Mina första ord efter vi slagit i vattnet. Fy fan, Liseberg och Grönan borde haka på det här. Helst lite högre!

Jo, vi hade livbåtsövning idag. Frittfall-livbåt från runt 10 meter. Bästa jag åkte på mycket mycket länge.
Var något läskigt när man fick höra att typ ingen ville åka. Överstyrman sa att väntan just är det värsta. Man vevar upp en krok som håller fast livbåten i så man vet inte när man åker i. Precis som i en bra tivoliattraktion. Blev lite värre väl i för kroken släppte inte. Andrestyrman sa att då har man än mindre vetskap om när det släpper.
Vi var sex stycken i båten. Jag, Christian, Anton och Danne. Andrestyrman och matros Torbjörn var osså med. Lite felfördelad vikt i båten då bara Christian och Anton satt på babord sida.

Som sagt så släppte inte kroken så Lito blev kommenderad att hämta nått att släppa den med. Efter en stunds väntan på gränsen så sas det i radion.
"-Nu släpper vi":O

And down we went.

Ett tjoff när båten åker ner för rampen och sen tystnad som bryts av skramlet och dånet när man slå i och åker under vattnet. Kändes som många minuter. Enligt besättningen som stod och hängde över relingen så var vi nästan helt under ytan. Sen upp väldigt snett. Hade ju lite fel viktplacering så det slog lite lätt i sidorna när man kom upp.
Shit säger jag, vilken adrenalinkick. Let's you know you are alive.... BIG TIME!!!
Sen kom det tråkiga att backa in båten till Okland och fästa dävertlinorna så den kunde hissas upp. Satt säkert 20 minuter och väntade på att andrestyrman kom rätt och Torbjörn, som klättrat upp på taket, kunde sätta fast lyftanordningen.

Vi blev inte upphissade med livbåten som vi trodde utan blev upphämtade av Martin (överstyrman) och Stephen som körde MOB-båten runt omkring. Som slängde sen ut repstegen överbord på Okland så vi fick klättra ombord igen.

Men vilken tripp asså. Synd att dom bara släpper den en gång i halvåret:(
Får time:a in det med nästa praktikbåt istället.

Resterande och föregående delar av dagen har varit chill.
Efter frukost så bar det ner i maskin. Skulle fixa lite med styrväxeln igen (den som får rodret att röra sig). En ny packning skulle på. Ett jävla måk att få loss skiten, men tillslut gick det.
Låg och krälade under golv och mellan rör för att få in armarna genom hålen för att skruva loss insexbultarna. Tillslut fick vi loss det och bytet kunde göras. Lite mer krångel blev det, men det är för invecklat för att beskriva här:P

Hade dock väldigt roligt väl nere vid styrväxeln. Anton hade varit uppe och hämtat mopp och skurhink för att svabba av där nere och jag sa till John innan han kom tillbaka att vi skulle spela han en spratt.
Så, Anton stövlar ner för lejdaren med skurhinken och moppen.
Jag säger fort till han.

"Du får ta och springa upp i verkstaden och hämta en stor påse, sen gå upp till bryggan och be om startluft"

Killen gjorde det xD
Fan va skoj vi hade åt de då.
För det oinvigda så är startluft det man trycker in i maskinerna vid start. Inget man hämtar i en stor påse...
Det var dock inte enda gången idag vi lurade han.
Precis innan vi skulle gå upp till lunch så sa John till han.
"-Fan vi behöver en nyckel"
"-Vad för nyckel?" svarade Anton.
"-Jo, en sån där, jag vet inte vad det heter på svenska, men propeller nut key heter det nog på engelska."
"-Gå upp och fråga bosen om han vet var den är för vi behöver den till övningen efter lunch!"
Anton traskade iväg. Bosen fick ett gott skratt iaf.
Finns inget som heter propeller nut key, asså propellermutternyckel xD
Grabben får vara med om mycket.

Jo, sen var det lunch och efter det övningen som jag beskrev ovan. Ska föröska lägga upp bilder från det imorn. Lee tog bilder så jag skulle få dom av han. Kanske kommer en film osså. Den som läser min blogg får se.

När övningen var över slackade vi tills det var dags för en till övning. Den här gången brandövning.
Gick rätt lugnt till. Chiefen iscensatte att det brann i pipetrunken och brandteamen skulle släcka och kyla ner området. Fick efter det en rundvisning på hur och var man startar vatten, dimma och skumsystemen, samt var man stänger av bränsletillförsel osv.

Det var den dagen det.
Kvällen har spenderats med att titta på Jurassic Park som gick på nån av (Canal+)-kanalerna.
Nu ska ja snart ta en dusch och senare avsluta kvällen med ett par avsnitt av Macken.

Live long and prosper.
Morgan, out!

En söndag i slapphetens tecken :D We like!

Jo, inte en så jättekonstruktiv dag.
Sov fram till tjugo över tio, då jag gick upp och införtärde det som Håkan lämnat ute sen frukost, dvs bacon, ägg och potatis. "Dej e mumma fö sorken dej. Jo u fö töjsen osså" Fast såndant har vi ju icke på denna båt :(
Spenderade tiden fram till lunch i tv-soffan, började sedan före lunch se Taken.
Typ ett år gammal. Handlar om en ex-supersnut/militär spelade av Liam Neeson vars dotter bli kidnappad av en albansk traffickingliga i Paris. Helt klart godkänd film. Lite i stil med Bourne-serien. Amerikanska filmer ter sig mycket bättre när de spelas in i Europa.

Orkade knappt käka lunch, åt frukost så sent och magen har ju lixom ställt in sig på mat vid fasta tider:P
Fick i mig lite spagetti och köttfärssås iaf.
Efter det satt jag och Danne och snackade i skitmässen. Han berättade att han gjort nån skoluppgift där man skulle räkna på vad lasten hade för värde. Full last då asså.
Ni kan ju få gissa en gång vad full last med bensin betingar för värde på ett ungefär.

Närmare runt 300 miljoner kronor. En tredjedels miljard. Fy fan.
För att citera Danne:
"-Man kanske skulle ge sig in i piratbranschen istället!"
Mycket bra sagt tycker jag. Lite väl risky buisness kanske då:P

Tänk då vad full last med jet fuel betingar?:O
Vågar inte tänka på det. Jävligt mycke pengar iaf.

Det är väl i stora drag vad jag gjort idag.
Är mycket skönt att han svenskt telenät osså. Hade just ett mycke trevligt samtal med Josefine:D
Man kan ju osså skicka massor med sms utan att det kostar skjortan.

Naj, nu ska ja gå och pissa, eller tömma förpiken som Christian sa^^
Blir väl en cola sen och lite tv:D

Puss på er alla:D
Morgan, out!

Kareoke för hela slanten!

God kväll, gott folk!^^
Då var det då dags för dagens uppdatering.
Har just tagit en välförtjänt dusch efter en svettig battle mot John, Lee och Danne!
Svettigt var de. Kareokespelet finns inne i besättningsdagrummet där filippinarna håller till, dvs temeraturen höjs till max:P Men kul var det. Körde lite olika låtar så som:
Billy Idol - Rebell Yell
Lou Bega - Mambo Nr:5
Weatus - Teenage Dirtbag

Fy fan vad illa det låter att hör sig själv sjunga. Inte ok!
"Full på fest låter bäst" är mitt motto i detta fall.
Men det var trevligt att socialisera med folket. Trodde att Lito sklle joina osså, för det var han som ville från början. När det väl kom till kritan så drog han sig ur. Lee var dock riktigt duktig, lite svårt med uttalet, men rösten va inget fel på.

Jo, det var de!
Idag har varit som alltid en lugn halvdag.
Spenderade nästan hela förmiddagen med säkerhetsrundan. Fick göra den näst intill själv, men assistans av John och Klister (som ändå var mest i vägen).
Gick rätt bra förutom att jag inte hittade två av bilge-wellarna nere vid huvudmaskin:P Inget större problem.
Dom jag inte verkade hitta satt precis framför växeln. Så nu vet ni det.
Nästa lördag hittar jag allt. Det lovar jag.
Såg ett lite roligt tillägg på listan idag.

MTM CABIN | Water Renes flowers

Haha, roligt för John. Dock är det bara tre stycker succulenter som nog klarar sig utan vatten ett längre tag, men ack så roligt. Stephen fick sig ett mindre skrattanfall när jag berättade det.
John hade nästan glömt det, så vilken tur att jag påminde han.

När rundan var klar, så hjälpte jag John med traversen vid styrbords huvudmaskin.
Motorn som vinchar kedjan med kroken hade kukat ur för länge sen. Förre chiefen hade visst fixat den (trodde vi) så skulle vi sätta i kedjan igen, och få allt på plats. Ni kanske kommer ihåg när jag skrev att jag för hand hade skruvat ur två meter kedja. Den åkte i rätt fort när John förstått hur han skulle göra. Det mesta gick rätt smärtfritt tills kåporna skulle på igen. John skrev åt mig att släppa verktygen. Det slog visst gnistor när han satte på kåpan på sin sida xD Nått tjall med jordningen trodde Andrej. Får väl hoppas på de, för jag vill inte bli elektrifierad:O

Till lunch blev det utsökta hamburgare. Burgarna var dock dubbelt så stora som bröden. Lite fel kanske:p
Gott var det iaf.
Efter lunch togs det lugnt. Såg större delen av Sweeney Todd med Danne. Han tyckte den var konstig, men bra:P
Jag vet inte ja, den är ju asbra. Älskar allt som Tim Burton gjort och gör.

Vi är nu på väg mot Göteborg, sen Brofjorden och efter det förmodligen Karlshamn. Men såklart inget säkert. Det ändras ju varannan minut tycker man. Vi har iaf gått med bara en maskin i 10 knop nu ett längre tag. Inte för att det är något fel på den andra, men vi hade visst ingen brådska och då kan man spara lite soppa. Eller lite och lite, den slukar en kubik HFO i timmen vid fullt ös. Vet inte om det är per maskin eller sammanlagt.

Naj, nu får det vara nog för idag. Funderar på att glo på en rulle eller nått. Är ju ändå ledig imorn:D
Jo, så får det bli.

POKONIS<3

Mister Klister ser vitt!

Hej hej kära fans av min blogg.
Får börja med att förklara rubriken.
Det är ju så att Anton fått ett nytt smeknamn, Mister Klister! Mycket passande i min mening. Killen är ju som ett jävla plåster ibland. Men iaf, han såg iaf vitt idag. Eller han såg snarare vit ut. Klister skulle måla lejdaren upp till poopdäck. Så klart har han en näst intill full hink med färg. Vad gör han då? Jo han halkar till i trappen och ramlar bakåt och skvätter ut en hel del färg över sig själv och lejdaren. Enligt John såg det inte så jättekul ut, men det tror jag visst att det gjorde xD
Kan han ha, det är ju ändå den fredag den 13;e :D
Dock så fick jag och John torka upp skiten efter han. Klister stod som i chock och sprang snart upp för att duscha och slacka för att han hade lite ont. Han kom dock tillbaka sen...

Men men, summeringen av dagen annars.
Jo, som alla dagar har den gått väldigt fort.
Gjort klart det mesta av plåtarna i taket. Nu ska det bara målas osv, nån nit till kanske ska i.
Större delen av dagen har gått ut på att fixa till den delen av traversen som sågades av på varvet.
Lite småpill där. John har ju lixom inte kapat av den fint med vinkelkap utan blåst av skiten med skärbrännare...
Smart, så nu blir det att fila till med vinkelkapen sen försöka passa in så gott det går.
Det är kul att man har fått lite mer förtroende att göra saker själv. Typ tillverka plattor och så i stål. Inget märkvärdigt, men ändå nått istället för att bara stå och glo eller moppa och tvätta av skit.

Efter tre-kaffet var det dags för lite övningar. Det blev en helikopterövning kombinerat med oljespill och brand.
Inget speciellt. Lito och Christian sprang ner och gömde sig i pipetrunken, sen gick Torbjörn och Rex in som rökdykare och hämtade ut Lito. Utanför spändes han fast på en bår. Det var de. Allmänt dålig koll bland manskapet må jag säga. Efter det fick vi elever visat för oss hur man gör vid oljespill och hur man startar pumpar och öppnar ventiler för att köra ner det i drain-tanken. Inte mycket som fastnade där. Rex är inte den bästa på engelska. Fick ett humm om hur det ska göras iaf. Vi elever är ju bara hjälpredor vid en nödsituation. Ingen bestämd uppgift enligt Musterlist.
Efter övningen så var det bara en halvtimme kvar av dagen så jag och Klister (mest jag) städade av verkstan och väntade på att få gå och käka. Håkan hade lovat kebab:D Wiihoo^^
Gott som fan var det iaf.
Nu sitter jag här och skriver blogg. Ska snart gå in och hjälpa Håkan lite i Dead Space.

Jepp jepp.
Har ni frågor eller undrar över nått jag skiver så kommentera det så ska jag försöka slänga in en kommentar där jag förklarar uttrycket eller ordet.

Jo, de var väl.
Tack för att ni tog er tid att läsa bloggen min.
Nytt inlägg imorn runt samma tid. Då ligger vi nog ankrade utanför Skagen. Vi har ingen last så vi kommer ankra där tills vidare.

POKONIS <3

P.S

Skrev det här för ett par timmar sen, men när jag skulle publicera det så hade internet dött...
Sånt är livet på havet ibland:P
Har sen jag skrev förut tagit det chill. Hjälpte Håkan lite på COD5: World at War och Dead Space som vanligt:D
Var inte så jäkla svårt, men det krävde som vanligt lite tankeverksamhet som han ibland brukar sakna.
Kom just upp från tv-rummet. Har glott lite på X-men med Danne och käkat popcorn.
Trevlig kväll kort och gott.
Nu ska jag softa lite, ta en dusch och borsta tänderna (Faaaaaan va popcorn ska sätta sig då^^)

@ Mamma och pappa: Jag får svära så mycket jag vill. För att nästan citera Alien: "At sea no one can hear you curse":D

POKONIS än en gång<3

Okland är ingenting i jämförelse med Hapag-Lloyds Hong Kong Express!

Fy fan säger ja bara. Såg min första riktigt stora båt idag, eller såg den ifrån taxin igår osså, men idag gick den förbi oss vid lunchtid. 320m, 7500 TEU, 68000kw. Asså nittiotre-fucking-jävla-hästar. Helt sjuk stor. Tänker bara på Emma o Eugen (Maersk då asså), dom tar nästan dubbelt så mycke last.
Går inte att beskriva hur jävla stort de e.
Såg en annan stor båt igår osså. British Falcon hette den. Kollade upp den på google. Rätt imponerande den med.
250m lång, 44m bred, 117000DWT (DWT= deadweight tonnage aka. dödvikt aka. vikten av last, bunker och förråd)
Inte så jätteimponerande, men den är ändå 4ggr så stor som lilla Okland.

Jaja, får väl summera gårdagen för er.
Dagarna börjar gå fortare så när man väl sätter sig för att skriva blogg så vet man knappt vad man gjorde i morse:P
Nu vet jag jag någosånär vad jag gjorde igår, or do I?^^

Så, gårdagen spenderades till största del i verkstaden med samma jobb som vi gjorde i tisdags.
Dock var den svåraste delen uppsatt så John var på bättre humör iaf. Jävla tur de. Inge kul o få svetspinnar i huvudet och känna svetsloppor innanför overallen.
Det var iaf vad vi gjorde hela dan iaf.
Efter middan så drog jag, Christian, John och Håkan in mot stan. Eller drog och drog. Vi gick först 30min för att komma till gaten sen frågade Christian folket i gaten om dom kunde ringa en taxi, vilket dom också gjorde.
Så inom typ 20min satt vi i en taxi på väg in mot le Havre.
Fy fan vilken hamn asså, apstort område. Men så är det också den första största hamnen jag är i:P
Taxichaffisen var lite kul. Jävla fransmän säger ja bara. O kort tar dom inte i taxin heller.
Chaffisen förklarade var alla barer och så låg i stan, på franska. Som om jag fattade de lixom.
Eller han slängde ju in nått ord på engelska. Roligaste var nog ändå när han frågade var vi var ifrån.
Sweden trodde han nog första var Schweiz, tills då Christian sa Sverige på franska.
Då försökte chaffisen traggla fram på dålig engelska att han inte kunde svenska. xD
Väl inne i centrum skulle vi då försöka ta ut pengar till den virrige chaffisen. Efter fyra försök på tre olika bankomater så får John ut pengar till gubben i taxin.
Så, fyra svenskar i le Havre....
Vi var typ dom enda där. Inte mycke annat folk ute. Var visst nån slags bankdag eller nått annat skit.
En pub var dock öppen och där gick vi in.
INGEN GUINESS!!!!
Nej, det fanns ingen Guiness. Drack nån Paulander istället. Smakade väl ok.
Ett par öl och nån timme senare var det dags att dra sig hemmåt.
Vi frågade ett par fransmän om dom kunde ringa en taxi till oss, vilket dom osså gjorde.
Efter bara ett par minuter kom taxin. En Laguna. Kan tillägga att tre välvuxna karlar inte ska sitta i baksätet i en sån.
Väl tillbaka så blev det en liten raid av kylskåpet och nått att käka. Sen pang bums i säng.
Vaknade imorse rätt pigg. Var seg, men annars helt ok.
Var bara att traska ner i maskin.
Jag och John har gjort lite andra saker än bara pula i verkstadstaket.
Till att börja med så bytte vi en o-ring på ett rör vid styrmotorn.
Sen skrubbade vi huvudmaskinerna. Vatten och Enviroclean gjorde susen. Dom blev iaf lite renare.
Efter mycket god lunch bestående av stekt lax, dillsås och ris så var jag och John tillbaka i verkstaden. De sista bitarna är nu nästan på plats, lite småpul och popnitning kvar. Sen så.

Middagen vestod av ärtsoppa och pannkakor. Fy fan va gott de är då! Mycke kudos till Håkan som fixar käket:D
Nu sitter jag här och skriver blogg då, såg just the Love Guru med John. Mycket rolig film, Mike Myers i sitt esse. Har man sett Austin Powers kommer man känna igen sig.

Får väl ta och ursäkta osså. Lovade dyrt och heligt om vykort. Dock blir det inte några sånna den här gången. Tyvärr. Inget var ju öppet i den där skitstaden.
Får se om vi nu går till London (upp i Themsen iaf) om jag kan få tag på lite postcards med stamps som tar dom till Falukorvsland.

Jepp jepp, det får duga för ikväll. Lovar nytt inlägg imorn.
Untill then, beware, you might be in for a scare.

POKONIS<3




Som Jonas ofta yttrar sig: "De e bar' å smajt ihop" :D

Jo, rubriken summerar rätt bra dagen.
Har spenderat all tid i verkstan med John. Orsaken till detta är att när båten var på varv så var dom tvungna att såga upp ett jättehål i taket för att få ner den nya biten till en av huvudmaskinerna.
Och det är ju inte precis bara stål i taket utan isolering, hönsnät, undertak i plåt och en och annan kines. Så klart.
Taket har då stått halvfärdigt ett rätt långt tag. Allt var ju ditsvetsat och så, men isolering och plåtar skulle sättas tillbaka. "Yeah right, good luck Chuck" säger jag. John som en gång tagit ner det mindes inte mycket av hur det skulle sitta. Blev ett jävla måk att få ihop skiten, vilket ofta slutade med att det flög svetspinnar lite varstans i verkstaden.

SKÅDEN JOHNS VREDE!!!!


Ungefär så blev det när svetspinnen fastnade och inte ville lossna när John slet i den.
Ni ska se hur taket ser ut där nere. Ska ta en bild och försöka ladda upp.
Så till bror, det kanske kommer en bild. Internet är jävligt slött, går knappt att surfa.
Men men, back on topic.
Vi är långt ifrån klara där nere, men den knöligaste biten är uppe iaf. Dock inte med orginalbitarna.
John fick nog att klabben med sönderbankade små plåtprofiler och fan och hans moster, så vi smällde dit ett par stag som vi sen tryckte upp en stor plåt emot och popnitade. Sen målade John det enhetligt vitt. Muy bien, det blev nästan som nytt. Eller som rubriken så bra säger: "De e bar' å smajt ihop"!
Bara resten kvar imorn då. Om vi nu får tid att göra det. Det var visst knas på CPPn (Controllable Pitch Propeller) så vi gick bara på 90% pitch. Var visst nått med nån separator som spelade fan.
Men det är ju bättre än inget.

Som det är sagt nu så kommer lotsen ombord 08.00 imorn. Då är vi alltså i le Havre och ska lossa dieseln vi har i tankarna. Men eftersom vi går lite långsammare kan det bli senare plus att det är jävligt strömt här. Upp till 2,5 knop enligt Christan som sitter här brevid. Han tittar på Stargate SG1 för övrigt.
Väl i le Havre ska jag försöka komma av och se stan. Dricka en Guiness och skicka vykort.
Så vill ni ha ett så skriv adressen:D

Det ska väl duga som dagens inlägg, kommer med en update imorn om le Havre. Om jag inte är för "trött" dvs xD

Får inte glömma, tack så mycket för alla fina kommentarer. Kul att folk läser min kära blogg.
Måste ursäkta att det inte kommit några bilder, men ska försöka ta lite bilder nu i veckan. Tror man får lov att fota på däck när man är ute till havs. Om man frågar om lov då dvs.
Och angående de kommentarer om dumpningen av metall i sjön. Det är fullt lagligt att dumpa REN metall. Asså inge metal med en massa fett och kemikalier på (färg osv). Inte inne i hamn eller vid kaj då utan ett antal sjömil från land. Inget att tjafsa om. Så är det bara. Nu finns det säkert folk som dumpar både det ena och det andra i sjön, men på Okland är det strikt iaf.

Nu får det va nog. Tack för mig.
Ses, i ren Bit Okland ära, EVENTUELLT imorn då :P
Man vet ju aldrig i denna branch.

POKONIS <3



Destination Le Havre! Sydligare breddgrader är alltid bra!

Tjo-fadderittan grisknorr!:D
Ehe, got a bit ahead of myself....again xD

Well well, som rubriken lyder är vi nu på väg mot Le Havre i Frankrike. Första gången i Frankrike.
Vad jag har förstått av John så ska man akta sig för gränder, då det ofta finns ilskna hundar i dom som biter en relativt hårt:P

Summering av dagen då. Kan ju för det första säga att dagarna bara går fortare. Två veckor imorn. Känns typ som en.
Men men, började dagen ute i kylan, var väl inte så kallt, men kallare än inomhus iaf. Eftersom vi inte fick nått bunkrat av MDO igår så gjorde vi det idag. Rätt löjligt va de. Istället för att få ner en 12" koppling i ställning som vi gör annars när vi lastar eller bunkrar HFO så slänger dom upp en typ "brandslang". För att då få den att passa måste vi sätta en annan koppling på 8" röret på manifoldet. Iaf, dom få kubiken vi bunkrar tar sjukt lång tid.
När vi lastar håller vi ett flöde på ungefär 1200m3 i timmen, maximalt 2000. Med den lilla skitslangen tog drygt 300m3 MDO typ tre timmar. Men men, det var lite arbete. Värst är nog säkerhetsventilerna på däck som släpper ut luft och gas ur tankarna under lastning. Tjuter jävligt högfrekvent och skär i öronen. Får aldrig en "tystare" stund ute på däck. Efter det var det lite kaffe sen ner i maskin och dona.
Har idag bland annat gjort ett nytt stag för alu-plattorna över tanktoppen vid huvudmaskin. John gjorde då förstås, jag hjälpte till när det behövdes. Sen har vi gjort om en låsning för en av de mobila brandsläckarna. 143 liter skum är det i den. Låsningen skulle antagligen vara likadan på båda släckarna så John svetsade ihop en anordning som jag sen fick borra och montera fast. Känns skönt att få lite tillit att göra lite saker själv.

Vad som är lite roligare är det "special jobs" Andrej alltid har för Danne. Inte så mycket speciellt med att svabba golv om ni förstår vad jag menar xD Imorn får vi ner Anton i maskin. Dags och visa han vad riktiga män gör :D
Inte bara leka ledighetskommité och gå runt och softa på däck.

Var med om en lite lustig sak idag. Precis innan dagen var slut och det var dags för middag höll jag på att städa lite i verkstaden och såg att Andrej bar bort lite skrot (läs gamla ventiler osv). Jag gick fram till han när han kom tillbaka och frågade om jag kunde hjälpa till. Det kunde jag och fick en stor tung mässingsring. Kan ha varit nått lager av nått slag. Andrej banade vägen upp på akterdäck där han sen hivade i det i vattnet. Jag var lite förstummad ett tag, men kom snabbt på att så långt från land får man lov att dumpa ren metall i vattnet. Lite lustigt. Hoppas det börjar växa koraller eller nått annat skit på skroten.

Efter middan var det slabb:D Woohoo! Månadens höjdpunkt. Är nu glad ägare av ett flak Cola och Loka plus en kartong Ahlgrens Bilar. Mums! All the small things:D

Det var väl den dagen det.
Resan till Le Havre beräknas ta ungefär 2 dagar om dom nu inte ändrar sig och vill att vi går till Bilbao istället, vilket då innebär en dag extra. Inte mig emot:D

Nu har ja inte så mycket mer att skriva.
Nytt inlägg imorn.
Stay tuned for the next episode of:

Morgans Fantastic Adventures at Bit Okland!


To be continued...

Le Havre eller Bilbao! Inte ens Preem vet xD

Hej bloggen (tänk Kissie^^)
Nu vill ja spy bara för de :S

Jaja, tänkte ge er en liten kvälls update.
Trodde förut att dagen skulle va lugnt, och det blev den förvisso, runt tre blev vi utmasade för att bunkra och ta hand om proviant.

Jo, det var väl den dagen.

Får bli ett lite fetare inlägg imorn.
Inte så pepp nu.

POKONIS<3

Grattis pappa Lasse!

Jo, man får väl säga grattis far då. Får väl slå en signal till gubben sen osså så han inte blir sur.
Får också ta och ursäkta för att det inte blev nått inlägg igår. Båtfan ankrade i nån kukig position så att internetuppkopplingen kom ock gick lite som den ville. Hade då inte möjligheten till att koppla upp och skriva ett par rader. Vi verkar ännu inte ha någon bra uppkoppling så jag snodde Antons 3G-modem en liten stund för att kolla det mest nödvändiga. Muahahahhaa:D
Till nått helt annat?
Varför svarar folk inte på sms man skickar till dom? Speciellt då när personen alltid annars svarar?
Man kollar väl iaf telefonen nån gång var 12:e timme tycker man, och då kan man väl svara. Inte sant!
You know who you are...


Naj, nu blev jag lite sur. Hoppas att Hall & Oats - She's a maniac kan få en på humör igen.
Jaja, får väl ge en liten beskrivning över gårdagen och den förflutna tiden fram till nu.

Igår var bara halvdag, mycket skönt att få koppla av lite efter en arbetsvecka.
Gjorde säkerhetsronden med John och Danne. Man kollar oljenivåer på ett antal olika ställen, nivåer i skumtankar, testar brandpumpar och batterinivåer. Det roligaste är nog att dra igång Emergency-generatorn. En gigantisk Volvo Penta som står i ett rum akteröver. Att starta med knappen är inte så stimulerande, men att pumpa upp tryck och starta hydrauliskt är skoj som fan. Låter som fan och suger ut all luft ur rummet. Slår lock för öronen direkt. Mindre upphetsande är det att kliva ner i den ytterst trånga frittfall-livbåten. Fan att behöva spänna fast sig där. Så jävla trångt. Kommer fan slå ihjäl mig. Let's hope it never happends^^

När ronden var gången så skulle jag och Danne måla lite till. Jag fick dock knappt chansen att börja måla för jag blev haffad av Lee som tänkte visa hur man kör LO från hjälpkärran till LO-separatorn. Sjukt duktig på att förklara är han. Börjar mer och mer känna igen båten nu. Vilket är bra.

Efter lunchen skulle jag ha hjälpt John med en pump som skulle servas. Dock hittade jag inte John. Han fanns ingenstans:P Så jag sket i att hjälpa han och tog ledigt istället :D

Resten av dagen spenderades med film och Xbox. Precis så en dag ska va.
Gick och la mig igår precis tolv och sov fram till 10 idag. Gick ner och skulle käka frukost, den var så klart bortplockad, men mackor kan man alltid slänga ihop. När jag då väl kommer ner till mässen så är Håkan där och frågar om jag vill ha frukost. Så klart vill jag ha de. Så han tar en tallrik och slänger på två ägg, bacon och potatis som blitt över. Sen var det bara in i micron. Jävligt nice.

Lökade sen framför TVn och såg Top Gear. Var et bästa avsnittet så Jeremy kör Peel P50:D

Jaja, nu har ni fått nått mer att läsa. Hoppas ni är glada nu, och ni som inte vill svara på sms kan ju känna er ännu mer träffade.

POKONIS<3

Vem sätter en sjöingejör från Kalmar och en nautiker från Chalmers i samma hytt. Kan ju inte bli mer fel i mina ögon.

Jo, det ska jag säga, små barn! Det gör man på Bit Okland. Som tur är den nye killen snäll. Ser iaf snäll ut och har inte försökt bita mig än. Tror hans namn var Christian. Går tredje året på Chalmers. Det är vad jag vet.

Men men, det blir nog bra ska ni se.
Pratade med Stephen när jag var nere och hämtade tvätten nyss. Nu är det visst inte säkert att vi går till Bilbao. Det var "Confirmed" igår, men nu verkar dom ha ändrat sig. Kan dock va lösa rykten. Får hoppas på det.
Ska iaf ligga ankrade i Brofjorden till på söndag, då ska vi in ock lasta, sen får vi se vad som händer efter det.
Hoppas hoppas hoppas. Remember, there is hope.

Dagen har gått långsamt tycker jag. Har spenderat mestadelen av dagen nere vid huvudmaskinerna. Skurade klart tanktoppen på styrbord maskin, sen så klart den obilgatoriska skrubbingen av alu-plattorna runt om. Metal Brite är för jävla bra asså. Inte mycket som står pall för det.

Dagen till ära har vi också haft ett antal fler personer ombord. Presto var här och kollade brandutrustning,super-duper-mega-imba-ultra-awesome-intendenten var också ombord plus nått annat löst drägg, ny chief och kapten mönstrade på samt då den nya eleven. Håkan var dock inte så glad. Ingen var anmäld till äta ombord, mer än dom som mönstrade på. Nu räckte maten iaf, men glad var han inte. Inte så mycket som gör han glad. Förutom då när jag klarar nått moment i nått spel han inte klarar:P

Men on topic igen. Mer än skurat har jag och Danne målat alla räcken och skott vid babord ME. Var lite lustigt för John satte upp lite lappar där det stod:

"Caution!
Wet paint on
more or less
all railings in engine room"

Vilket inte stämde då vi långt ifrån hann med att måla allt^^

Kvällen har spenderats med att, som jag nämnde, att tvätta och lata sig.
Nu har jag iaf rena underkläder igen. Mamma kolla bort:


Inge mer två-dagars^^


Naj, nu ska ja dra mig mot kojen. Måste vara utvilad imorn då det är halvdag^^
Ni får alla hålla tummarna för att nu Bilbao stämmer och att Stephen snackar BS.

Och kommentera för i helvete, drygt 30 visningar om dagen och ett ynka inlägg varannat inlägg. Inte ok.

Puss och kram och en elefantdildo i skitan på er <3

Köp inga kinesiska båtar, stöd Sverige istället.

Då var man här igen!
Har just suttit i tv-rummet och kollat på S.O.S Gute. Är nästan så man saknar ön, men jag klarar mig nog.
Klarar sig gör man ju för det mesta, inte sant. Tror dock inte att jag och min mor delar samma mening.

Ligger för tillfället i Göteborg och lossar skiten vi lastade i Gävle. Går härifrån imorn runt lunch mot Brofjorden.
Sen bär det av mot Bilbao. Resan förväntas ta ungefär tre dagar. Det kommer bli nice. Hoppas på att få gå iland och se lite av Spanien och skicka lite vykort till nära och kära. Det blir nog bra ska ni se.

En liten resumé av dagen då.
Vaknade idag i tid som vanligt och snoozade istället för att stänga av alarmet och sen vakna 20min före man börjar jobba. Inte ok, men nu har jag lärt mig. Tror jag iaf^^
Drog mig ner till frukost och käkade lite fil och flingor och en pizzamacka som kocken förberett.
Sen var det bara att pallra sig ner i maskin. Fick idag uppdraget att tvätta båda huvudmaskiners tanktopp. Inget roligt jobb, men det fick iaf dagen att gå. Började på styrbord sida om babords maskin. Jävla kinesbygge är det allt.
Man tycker ju att tanktoppen kan vara lite sluttande så att man kan spruta på Seaclean Plus, låta det verka, sen spola av allt och det rinner självmant ner i bilge-tanken. Men icke då. Så då får man moppa och skrubba som en liten neger. Stort är det inte heller. Jag fick plats iaf. Men men, efter tre-kaffet var babords maskin ren och fin. Så vi påbörjade arbetet på styrbord sida. Ner och försöka pumpa bort så mycket olja och vatten som möjligt. Tog sen bort alu-plattorna för att få ner lite ljus och göra det lättare att komma ner.
Kändes som om man knappt hann börja innan det var dags att packa ihop och gå upp och käka middag. Konstigt vad tiden går när man har nått att göra:P

Kom på en smart grej efter maten. Man ska reka uppställningsbordet innan man börjar lassa på ris och kyckling. Annars kan det efteråt hända att man upptäcker att kocken gjort pannkakor med grädde och sylt till efterrätt.
Dock gick det ner ett antal pannkakor iaf, men det tåls att tänka på. Man hade ju kunnat käkat fler pannkakor istället för ris och kyckling.
Man ska inte klaga på käket iaf. Håkan lagar jäkligt bra mat, betvivlar dock ibland det filippinarna sätter i sig. Visst ris är det inge fel på, men sönderkokt fisk (skinn och graj kvar), oxsvans. Jaja, det stör inte mig så länge det finns annat att äta för oss andra.

Fick just en uppenbarelse att det drar sig mot jul. Visst, det är långt kvar. Men som jag sa går tiden fort.
Men allt har sin tid. Ska iaf försöka skicka lite vykort ifrån Spanien. Så om jag glömmer julklapp till nån så får ni nöja er med vykorten:P Ehe^^

Naj om man skulle ta och gå i ide och vakna upp nångång imorn runt sju tiden. Funderar fan på de.
Får bli lite film eller så först.

But until then, stay tuned!
Nytt inlägg imorn, runt samma tid.

POKONIS<3

Det gungar visst inte så mycket som jag vill tro:P

Nu är vi påväg mot Götet, har varit det i en dag nu typ. Lägger till imorn nån gång!
Idag har varit första dagen med lite riktig sjö, om man nu kan säga så!
Var lugnt imorse, så det var upp ur sängen och ner till frukost. Sen ner i grottan för att jobba.
Fick reda på att vi bara gick med en maskin. Nått hade sprungit läck i natt och rökfyllt hela maskinrummet.
Så det blev prio ett för dagen. Jag, John, Danne och Andrej (nya 1:en) jobbade med att försöka fixa problemet.
Började med att plocka loss isoleringen från grenröret. När vi hade gjort det testade Andrej att starta för att se var det läckte. Vi fann att det pös ut avgaser från grenröret nära turbon.
En bälg som sitter precis innan turbon hade en spricka på ca. en decimeter. Som tur var hade vi en extra på lager.
Bultarna var ett rent helvete att få loss. Dom satt som självaste fan, det var varmt (man kunde knappt röra grenröret :S ) och trångt var det osså. O så till råga på allt började det så klart rulla.
Men det gick an.
När den nya bälgen var på plats fick jag och Danne uppgiften att svabba upp lite vatten som läckt från en FW-pump vid babord ME. Då började sjösjukan visa sig. Blev inte direkt sjuk, utan kände mig bara seg och trött med en konstig känsla i magen. Sa till John och Lee att jag inte mådde så bra, sen gick jag upp och la mig i soffan i hytten och slösåg en film. När jag kände mig lite bättre gick jag upp på bryggan och satt och beundrade sjön som fick Okland att rulla och slå. Var ju ingen jättesjö direkt, men är man inte van med att det gungar så. Gotlandsbåtarna har ju stabilisatorer för att dämpa rullning osv. Inget sånt här naj:P
Jag lär mig nog snart, no biggie.

Annars har jag inte gjort så mycket idag. Mest tagit det lugnt. Har haft lite känningar hela tiden.
Var som värst när vi gick utanför Öland med östliga/nord-östliga vindar som fick båtfan att rulla mer diagonalt.
Nu har vi bytt kurs och kör vad jag tror mot vinden. Så nu gungar det längsskepps mer än tvärskepps.

Jo, det var den dagen. Inte mycket att hurra för, men sjösjukan ska besegras.
Planen för följande veckor är som följer:
Göteborg -> Brofjorden -> Bilbao -> Brofjorden -> London -> ?

Så längt vet vi för tillfället! Kul att besöka fler länder på en månad än vad man gjort i hela sitt liv.

Nu ska ja hitta på nått annat roligt. Kanske sitta i kaptensstolen på bryggan.
Puss och kram, och glöm inte bort att nypa er i ändan!
Morgan, out!


Kärleksförklaring på tagallo? Jo, sånt blir man lurad till!

Nu känns det iaf att man är på sjön. Lämnade Gävle för nån timme sen på väg mot Göteborg för att lossa.
Fick ett roligt besked idag osså. Efter Göteborg och att vi lastat i Brofjorden så ska vi till Bilbao i Spanien och efter det Brofjorden igen och sedan till London:D
Hur awesome e inte de? F U som sitter på fasta trader^^

Jaja, förklaringen på rubriken är att John lärde mig ett ord på tagallo (det filippinerna pratar) och tyckte då att jag skulle säga det till Lito. Mm, ett gott skratt fick dom sig iaf. Så det bjuder jag på!

Dagen till ära har varit mycket behaglig. Som den sig bör efter en kväll i Gävle:P
Vi har idag skruvat bort skydden över svänghjulen på båda ME för att med mikrometer kolla hur snett det var.
Det inbor att typ 100 mutter per sida var tvungna att bli bortskruvade.
Var dock ett trevlig jobb. Inte så mycke spring och eftersom det var innan vi gick iväg så var ju inte ME igång så temperaturen var behaglig, nästan för kallt om man stod i fläktvinden.

Nu orkar ja fan inte skriva mer. Ska borsta mina tänder och sen gå o lägga mig.
Har iaf skrivit nått idag, det får ni va nöjda med:D

POKONIS:D

Summering av gårdagen:D

Here I go again:D

Blev inget inlägg igår så jag skriver ett nu, plus ett senare ikväll om vad som hände idag:D

Jepp, jobbade inte så länge igår. Efter tre-kaffet och följande säkerhetsmöte drog jag och John varsin snabbdusch sen styrde vi våra cyklar mot Gävle centrum:D

Var på Apoteket, gubbdagis och Wedins. Inhandlade Bafucin och Bisolvon på Apoteket, nu ska förkylningen bort. Sen var vi inne på Clas Ohlson och införskaffade en RCA-minitele så jag kan få ut datorljudet på stereon i hytten. En enklare billig musmatta köptes osså. På Wedins utförsäljning köpte jag ett par stora Adidas tofflor. Nu behöver jag inte ha mina uteskor när jag går runt inomhus:D

Sen gick jag och John in på närmaste café/resturang/bar och drack några goda öl och snackade skit i ett par timmar. Mycket trevligt:D Käk införtärdes på Donken. Två cheese och en cola senare började en något vinglig färd tillbaka mot Okland.

Det var den dagen, kunde inte ha blitt så mycket bättre. Dock lite seg imorse, men som tur var har vi inte gjort nått jättejobb idag:D

Kommer ett längre inlägg senare.

POKONIS <3

Gävle på avstånd, blir nog bäst så... iaf tills imorn!

Here I am again.
Ni får ju inte nog av mig, de vet jag!
Så för att stilla eran hunger efter mina äverntyr så kommer här nu ett nytt inlägg.

Ligger för tillfället ankrade utanför Gävle. Ska in och lasta eldningsolja imorn. Om vi får ska jag och John beträda fast mark och förlusta oss i ett måndagskväll-dött Gävle...
Låter kul, inte sant:P Bättre än inget.

Dagen för övrigt har varit soft. Sov till åtta för att ännu hinna med att käka frukost när den ännu var utdukad:P
Efter kaffet kl 10 satte jag och John igång med dagens syssla. Vi gick en säkerhetsrunda ombord.
Pumpar och ventiler skulle motioneras så man visste att dom fungerade. Värsta var nog Emergency Fire Pump som sitter framme i fören brevid bogproppellermotorn. Elcentralen för denna sitter längst bak i Emergency Engine-rummet. Ett jävla spring...
Men de gick de med efter ett tag. Ronden tog väl precis 2 timmar, dvs precis till lunch.
Efter det har vi inte gjort många knop xD haha, lustig jag är va:P

Har spenderat resterade bit av dagen med att se film och spela Xbox. Såg Van Wilder 2: Freshman year, sämre skit får man leta efter. Det enda bra med den var väl att det titt som tätt sprang runt topless brudar i den. Annars var den inte mycket att hänga i julgranen.

Nu orkar jag inte skriva mer. Blir ett längre inlägg imorn då jag inte slösar bort min vakna tid på att se på tv och snacka skit med Håkan och Anders (andre styrman).

Tills dess...
POKONIS:D

RSS 2.0